Több új szolgáltatás a nyíregyházi kórházban

A Jósa András Oktatókórház az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye. 1339 aktív és 530 krónikus ágyon közel 2600 fős személyzet végzi a gyógyító- és megelőzőmunkát. A megfelelő betegellátást 40 fekvőbeteg osztály, több diagnosztikai szakma és több mint 200 szakrendelés végzi. Sok embert érintő tevékenységet folytat a Rehabilitációs Osztály, amely az intézmény integráns részeként működik. Idén augusztusban átadták az új épületet, a régi, felújított tömbbel együtt. A „Központi Rehabilitációs Egység” elnevezésű létesítmény célja, hogy az ezen a területen tevékenységet ellátó feladatok egy helyen fogadják a betegeket. A projekt keretein belül fejlesztették a járóbeteg Kardiológiai Rehabilitációt, a fekvőbeteg Neuro- és Mozgásszervi Rehabilitációt.

 

Különleges egység

 

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-főorvosa a projektzárón azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az a rehabilitációs szolgáltatás, ami egyre fontosabbá vált az utóbbi években, Nyíregyházán egy intézésegységben, komplexen valósulhat meg. Ezt országos szinten is különlegesnek nevezte a főigazgató.

További képekért kattintson a fotóra!

www.nyiregyhaza.hu/szolgaltatasfejlesztes-a-korhazban-2015-11-24

A beruházás során az épületben a betegek kényelme érdekében kialakítottak a földszinten egy masszázshelyiséget, de szénsavas fürdőkád és víz alatti vízsugármasszázs is fogadja a gyógyulni vágyókat. Az első emeleten gyógytornaterem és fizikoterápiás szobák kaptak helyet. Az új épületet és a jelenlegi osztályt fedett folyosóval kötötték össze a Szülészeti épülettel, hiszen ott is zajlanak rehabilitációs ellátások. A pályázat több mint 80 millió forint értékű rehabilitációs gép-műszer, valamint bútor beszerzését is lehetővé tette, de új infokommunikációs eszközök is segítik a gyógyítómunkát. A projekt keretein belül korszerűsítették a hotelszárnyat is: 2-4 ágyas, külön vizesblokkal ellátott kórtermeket és korszerű nővérhívó rendszert építettek ki.

M. E.