Több új meglepetést tartogat az idei Decathlon Élménypróba!
Több új meglepetést tartogat az idei Decathlon Élménypróba!

18 méteres, felfújható akadálypálya és családi nap várja az indulókat

Új élmények és élményelemek várják az indulókat június 19-én, vasárnap az idei VI. Decathlon Élménypróbán! Több mint hat új élményakadállyal készülnek a szervezők, melyek között lesz egy tizennyolc méter hosszú, felfújható Exatrun élményakadály pálya is.

– Idén az egyéni indulók mellett szeretnénk, ha minél több baráti társaság, cég élhetné át az együtt sportolás örömét, amely egyben kiváló csapatépítésként is szolgál. A feladatok családok számára is könnyen teljesíthetőek lesznek, de persze olyan élményakadályokkal is készülünk, amelyek „megdolgoztatják” majd az izmokat. Egy biztos: mindenki számára teljesíthető az 5 km-es pálya, amelyen 23 élményakadályt helyezünk el. Nagyon sokan évről évre visszatérnek az élménypróbára, hiszen tudják, hogy a jól megszokott élmények mellett minden évben több új meglepetés várja őket és barátaikat – hangsúlyozta Pokro­venszki Gergely főszervező.

Családi nap is egyben

Mindemellett a családi kikapcsolódásra is gondoltak a szervezők, hiszen a fellépő csapatok mellett a Régió Játék Gyermekszigeten lesz arcfestés, lufihajtogatás és Pancsi bohóccal is találkozhatnak majd a legkisebbek a játszótéren. A tíz éven aluliak számára pedig egy játékos labirintussal készülnek a szervezők a Denevér Barlangkutató és Szabadidős Egyesület jóvoltából.

Értékes ajándékok

Az élmény meglepetések nemcsak az Erdei Tornapályán, hanem a befutócsomagban is jelen lesznek majd! Ebbe ugyanis örömforrásokat is rejtenek a szervezők, hiszen az ásványvíz és a saláta mellett bowling/biliárd utalvány is lesz benne. Mindemellett a célba érők befutóérmet kapnak, a tombolasorsoláson pedig wellness­hét­vé­géket is lehet majd nyerni.

Idén is keresik és díjazzák a legnagyobb létszámú, a legkreatívabb, a legbulisabb csapatot és Nyíregyháza legnagyobb létszámú iskolai csapatát is. Az elmúlt évben a Kazinczy Ferenc tagintézmény tanulói és tanárai voltak a legaktívabbak, akik most is a nevezők között vannak.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház csapata Gu­lácsi Tamás vezetésével érkezik majd, hiszen a színművészeknek is nagyon fontos, hogy fittek legyenek a színpadon. A Nyíregyháza Spartacus női labdarúgói idén is rajthoz állnak.

– A helyi indulók mellett több megyéből is érkeznek majd a városunkba, akik több napot a megyeszékhelyünkön töltenek, így fontosnak tartjuk, hogy a rendezvény méltóképpen képviselhesse Nyíregyházát. A nevezés már elindult, június elejéig még kedvezményesen lehet jelentkezni a www.elmenyproba.hu oldalon – tudtuk meg Pokrovenszki Gergelytől, aki hozzátette: egy igazi közösségépítő esemény lett a Decathlon Élménypróba, amely a város sporteseményei között méltó helyet kapott.