Több százan futottak együtt az endometriózissal élő nők gyógyulásának támogatásáért
Fotó: Szarka Lajos

Az endometriózissal élő nők gyógyulásának támogatására szervez jótékonysági futást az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány az Erdei Torapályán. A több futamból álló közös futáson regisztrációt követően vehettek részt az érdeklődők, a regisztrációs díjból befolyt összeget a tinédzserek felvilágosítására fordítják.

Bemelegítést követően rajthoz álltak és indult is a közös futás vasárnap az Erdei Tornapályán. Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány rendezte meg hagyományteremtő szándékkal az endometriózissal küzdő nőknek és hozzátartozóiknak a családi rendezvényt. De nem csak az érintetteknek szólt, hiszen a tájékoztatáson kívül, a figyelemfelhívás is célja volt a jótékonysági futásnak.

A mai rendezvény igen színesre sikerült, a gyerekeknek van ugrálóvár, csillámtetoválás, a felnőtteknek vannak bográcsban készült ételek, bográcsgulyás és lecsó. Elég színes a paletta ahhoz, hogy a kilátogatnak, jól tudják érezni magukat természetesen a futáson kívül.

-  mondta el Porkoláb Lászlóné az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány nyíregyházi projektvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A nyíregyházi önkormányzat is nagyon szívesen támogatta a rendezvényt.

Ezt nem lehet nem támogatni, ez egy jótékonysági futás, amiben benne van minden. A nők, az egészségük, a megszületendő gyerekek, a sport és az a hangulat, ami itt az Erdei Tornapályán megvan. Nagyon örülök, hogy ez egy civil kezdeményezés és egyre több ilyen van Nyíregyházán. Nagyon fontos, hogy az érintettek érezzék, hogy nincsenek egyedül. Emellett egy közösségépítés is, ami az egész városvezetésnek a nagy célja.

– mondta el a rendezvényen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kiemelte, hogy nem csak mint kórházigazgató áll a rendezvény mellett, hanem 40 éves szakmai múlttal rendelkező nőgyógyászként is. Hozzátette, a betegségre való figyelemfelhívás és annak mielőbbi felfedezése, kiemelten fontos.

Tudom azt, hogy milyen nagy problémát jelent ez a betegség és, hogy milyen nagy fájdalmakat okoz, de azt is tudom, hogyha időben felfedezzük és megfelelő módon tudjuk gyógykezelni, akkor segíthetünk és sikeresek leszünk.

– fűzte hozzá a főigazgató.

A regisztrációs díjból befolyt összegből tájékoztatós füzetet kíván az alapítvány elkészíttetni a betegségről, serdülők számára.

Kapcsolódó galéria

Jótékonysági futás az Erdei Tornapályán