Több mint negyvenezer aktivitás - ötödik évét zárta a Mozdulj Nyíregyháza!

Ötödik, jubileumi évét zárta a Nyíregyháza Önkormányzata által 2013-ban életre hívott mozgásprogram sorozat, a Mozdulj Nyíregyháza! Januártól júniusig, majd szeptembertől decemberig összesen 30 héten keresztül, hetente több mint 30 foglalkozás, 19 helyszínen kínált sportolási lehetőséget minden korosztály számára hétköznapokra és hétvégékre egyaránt. Teltházzal működtek a gerinctorna, a latin cardio fitnesz és a jóga órák, sokan vettek részt a pilates, a funkcionális tréning foglalkozások, valamint egyre népszerűbbek voltak a 4 külterületen (Sóstóhegy, Nyírszőlős, Kertváros és Rozsrét) indított mozgásformák is. Idén is aktívak voltak az év folyamán az időskorúak a délelőtti programokon, a szenior táncházak és igen népszerűvé váltak. A gyermekek és családok számára szervezett „Mozduljka” foglalkozások közül népszerű volt a Kölyökatlétika, a Zenés gyermek torna, valamint a gerinctorna, de egyre magasabb résztvevői létszámmal zajlottak a Gyerekzumba és a Családi tollas foglalkozások is. Érdemes volt megnyitni havonta egy-egy alkalommal a városi tekecsarnokot és a lőteret, hiszen közel 300 család élt a lehetőséggel és használta ki a vasárnap délelőtti ingyenes kikapcsolódási lehetőséget.

2018-ban bővült a program a Fitt-eseményekkel: Rubint Réka, Katus Attila, Béres Alexandra és Péntek Enikő összesen 6 alkalommal töltötte meg a Continental Aréna küzdőterét. A teltházas eseményeken több mint 3600 fő vett részt és bizonyította az ország legismertebb fitnesz alakjai előtt is, hogy Nyíregyháza sportos város.

- 45 ezer aktivitás volt tavaly harminc hét alatt, és ebben a számban nincs benne az a két nagy kerékpáros rendezvény, melyen szintén több ezren sportoltak. Nagyon jók voltak a visszajelzések, , így folytatjuk a Mozdulj Nyíregyházát - mondta Hornyák Enikő sportreferens.

Az év kiemelt eseménye volt az októberben megrendezett BringaVáros 7.1, mely a város minden részén kerékpárra csábította a városlakókat.

A program januártól tovább folytatódik, és a tervek szerint ezúttal is lesznek fittnapok, amikor egy-egy ismert tréner tart órát Nyíregyházán, Nőnap és Húsvét környékén. Újdonság a családi asztalitenisz, és elindul a családi korcsolyázás is.

Dankó László