Több mint negyven éve minden esztendőben öregfiúk kézimeccs a Zrínyiben

Több mint negyven bajnoki döntő, hetven válogatott, számos aranyérem. A Zrínyi Ilona Gimnázium fiú kézilabda együttese évtizdeken keresztül az egyik legjobb volt. A legendás játékosok tiszteletére minden esztendőben öregfiúk tornát rendeznek az intézményben, és most is pályára léptek az első csapat tagjai is - immár hatvan évesen.

- Ez egy ünnep számunkra. Találkozunk a korábbi diákokkal, játékosokkal. Volt olyan tanulónk, aki jelezte, már alig várja, hogy ezen a napon az 1-es teremben lehessen - itt vannak ilyenkor az öregfiúk. Nosztalgiázunk, és emlékezünk azokra is, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk - mondta Huszárné Kádár Ibolya, a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatója. 

Bartha Dénes sok nagy csatát megélt csapataival. Amikor átvette az együttest, komoly örökséget kapott. 

- Tudtam, hogy jól kell szerepelnünk, és kicsit szerencsém is volt az elején, mert nagyon jó játékosaim voltak. Aztán olyan sikersorozat kezdődött, melyre csak titkon számítottunk. Számos NB-I-es és válogatott kézilabdás nevelkedett a Zrínyiben, és remélem a jövőben is lesz jó kézicsapata az iskolának - mondta Bartha Dénes testnevelő, a kézilabdások edzője. 

Az öregfiúk mérkőzés nagy hagyománnyal bír, 1978-ban tartották meg először, azóta minden évben megünneplik a legendás csapatokat.