Több mint ezer gyerek - elkezdődött a diákolimpiai döntő a megyében

 88 csapat és több mint 1000 versenyző részvételével megkezdődött a megyében az összevont labdajáték diákolimpiai döntő. Az ország minden megyéjéből érkeztek csapatok, és labdarúgás, kézilabda, kosárlabda valamint röplabda sportágakban mérik össze erejüket a fiatalok a következő napokban. A kézilabda meccseket Kisvárdán, a többi találkozót Nyíregyházán rendezik. Csütörtökön este tartották a Continental Arénában az ünnepélyes megnyitót, és a rendezvényen Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett.

- A jövő bajnokait láthatjuk majd négy olyan látványsportágban a következő napokban, mely Magyarországon és a világ minden részén nagyon népszerű. Már a döntőbe jutni is nagyon nehéz volt, a legjobbak vannak itt, így már arra is büszkék lehetnek a fiatalok, hogy a fináléba jutottak – mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Mától már játszanak a csapatok, és több megyei együttes is pályára lép. A kisvárdai Szent László Gimnázium női kézilabdában, a Tiszavasvári Iskola fiú kézilabdában, a nyíregyházi Apáczai lány kosárlabdában, a Krúdy fiú kosárlabdában, a balkányi Szabolcs Vezér iskola lány, a pátrohai Móricz iskola fiú labdarúgásban indul. Női röplabdában két csapatunk is rajthoz áll, a nyíregyházi Bem és a Móricz.

- Hazai pályán aranyérmet szerezni óriási dolog, bízunk abban, hogy több csapatunk is dobogóra állhat vasárnap. A közelmúltban több korosztályban is sikerült nyerni, reméljük most is így lesz - mondta Baracsi Endre a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

A csoportmérkőzések után a helyosztókat és a döntőket vasárnap rendezik.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos