Több mint 7 millió forintot kapott a nyíregyházi gyermekosztály a vadászoktól

Második alkalommal szervezte meg az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. a jótékonysági vadászatát. A megyében 232 vadász adományából több mint 7 millió forint gyűlt össze, amely hozzájárult a gyermekosztályra nemrégiben vásárolt video-gasztroszkóp árához.

Új orvosi műszerrel gyarapodott egy adománynak köszönhetően a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. kezdeményezése 19 megyei kórház gyermekosztálya számára tette lehetővé hiánypótló orvosi eszközök beszerzését. A Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya több mint hétmillió forintot kapott.

– Mindig vannak olyan eszközeink, amelyek megújításra szorulnak, és amelyek fejlesztésével az ellátást magát is tudjuk fejleszteni. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. és a Beteg Gyermekekért Alapítvány közösen tudott egy olyan gasztroszkópos eszközt vásárolni, amely gyermekek és akár újszülöttek gyomor- és bélrendszeri betegségek diagnosztikájára használható. Egy olyan eszközt vált le ez a berendezés, amit több mint 10 évvel ezelőtt szintén egy ilyen alapítványi beszerzésből sikerült a kórháznak megvásárolnia. Úgyhogy egy nagyon modern és értékes berendezéssel bővült a kórház mind a használók, az orvosok, mind pedig a beteg gyerekek örömére mondta el dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 232 vadász csatlakozott a jótékonysági felhíváshoz.

– Nagyon sok ember kapcsolódott ehhez a programhoz. Én innen, ez úton is, a sajtó nyilvánosságán keresztül is szeretnék köszönetet mondani valamennyi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vadásznak és támogatónak, akik csatlakoztak ehhez a programhoz és ennek a szellemiségével azonosultak, egyfajta közösséget vállaltak ezzel. A sokszor 40-50-60 ezer forint befizetéséből egy napon egy ilyen jelentős összeg keletkezik, tehát ez is azt mutatja, hogy az összefogásnak az ereje és az értéke ebben a megyében rendkívüli – mondta el Fejes László, az OJV Nonprofit Kft ügyvezetője.

A jótékonysági vadászatot 2020. december 27-én tartották meg az országban, így Szabolcs-Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

– Hétmillió forint körüli összeget 232 vadász adott össze, büszkék vagyunk ezekre a vadásztársakra, mert a megyei lista második helyét foglaljuk el – mondta el Szurovcsák András, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke.

Dr. Dicső Ferenc, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy kitüntetett szerepben érzi magát, hiszen ő egyszerre tud részt venni az eseményen adományozóként és adományozottként. Hozzátette, nagy segítséget nyújt a berendezés a diagnosztizálás területén.

– Az a kétszáz gyerek, akit ezzel az eszközzel tudunk évente megvizsgálni, az biztos, hogy hasznát veszi ennek a modern berendezésnek, ami összességében 11 millió forintba került és csecsemők vizsgálatára is alkalmas – mondta el dr. Dicső Ferenc, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A jótékonysági vadászatot ez év decemberében is megszervezik, a vadászokat arra biztatják, hogy minél többen vegyenek részt a rendezvényen, hogy jövőre még magasabb összeggel tudják támogatni a gyermekosztályt.