Több mint 21 ezer rászorulónak segít a Karitász húsvét előtt

Több mint 21 ezer rászorulónak segít a Karitász húsvét előtt
170 tonna szeretet.

Közel 170 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során, amelyből több mint 21 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei országszerte. A csomagok átadása már zajlik a karitászcsoportoknál.

Március 24. és 31. között rendezték meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A gyűjtés hetében a templomok mellett a Karitász 16 egyházmegyei központjában, és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat.

A beérkezett adományokból a Karitász csoportok készítettek ajándékcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászorulók számára. Az idei nagyböjti akció során mintegy 170 tonna élelmiszerből országosan több mint 21 ezer család részesül még az ünnep előtt.

Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítettek mellé az önkéntesek.

A gyűjtés eredményéből készített csomagok átadására várják a sajtó munkatársakat is az alábbi időpontokban és helyszíneken:

Budapest

2019. április 13., szombat 15 óra – Kispesti Nagyboldogasszony Karitászcsoport

(XI. kerület, Kisfaludy u. 42.)

Részvételi szándékukat, kérjük, jelezzék április 12., péntek 17 óráig!

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

2019. április 15., hétfő 14 óra – Egyek, Karitász ház

(a római katolikus templom mellett)

2019. április 16., kedd 8 óra – Családsegítő Szolgálat

(4552 Napkor, Kossuth u. 54.)

Részvételi szándékukat, kérjük, jelezzék április 15., hétfő 10 óráig!

Hálásan köszönjük minden adományozó nagylelkű segítségét, akiknek köszönhetően évről-évre több ezer családnak segíthetünk ünneppé tenni a húsvétot!

 

Forrás: Katolikus Karitász