Több helyszínen tartottak ittasság-ellenőrzést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
A közlekedőknek a húsvéti ünnepek ideje alatt is fokozott rendőri jelenlétre kell számítaniuk.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi, Kemecsei, és a Demecseri Rendőrőrs munkatársai közösen ún. finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre 2019. április 20-án. A rendőrök négy helyszínen összesen 315 járművezetőt ellenőriztek, közülük senki nem bizonyult ittasnak. Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

A közlekedőknek a húsvéti ünnepek ideje alatt is fokozott rendőri jelenlétre kell számítaniuk a közutakon. Az ellenőrzésekkel a rendőrség elsősorban a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését, a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését, továbbá az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők kiszűrését célozza meg.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszes italok fogyasztásától! Aki ugyanis ittas állapotban járművet vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár többszázezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat. ​Ne kockáztassanak! Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

police.hu