Több férőhely az átmeneti szállón

Eddig 18 embernek tudtak otthont adni az Oltalom Szeretetszolgálat átmeneti szállóján, ez a férőhely most 40-re bővült. A fejlesztés 60 millió forintba került, a már meglévő épület tetőterét sikerült úgy hasznosítani, hogy oda újabb 22 embert el tudnak helyezni.
Laborczi Géza, az Oltalom Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója azt mondta, azért volt szükség a bővítésre, mert megnőtt a kereslet az átmeneti otthon iránt. Csak a 18 férőhelyet tekintve 40-en vannak várólistán. A 22 helyes bővítés valamelyest javítja a helyzetet, de teljes megoldást ez sem adhat.

– Egy évig lehet valaki itt, ami újabb egy évvel hosszabbítható meg – emelte ki Laborczi Géza, az Oltalom Szeretetszolgálat igazgató-lelkésze. – Aki idejön, annak önálló megélhetéssel, jövedelemmel kell rendelkeznie – lehet ez nyugdíj, rendszeres segély vagy akár fizetés is a dolgozóknak. De egészségügyileg is alkalmasnak kell lennie arra, hogy közösségben legyen – tette hozzá.

A működési engedélyt várhatóan a napokban megkapja az intézmény, a tervek szerint április elején már működhet is a kibővített átmeneti szálló.

Erdős József