Több ezren futottak együtt a Bujtoson – Hétvégén tartották a Crazy 5K futást

Crazy5K futóversenyt szerveztek a Bujtosi Városligetben hétvégén. A rendezvény különlegessége, hogy akadálypályán is kellett teljesíteni a távot. A program fő célja a sportolás megszerettetése volt. Az eseményen több ezren vettek részt.

Egy országos rendezvénysorozat egyik állomása volt hétvégén Nyíregyháza. A nemrégiben felújított Bujtosi Városligetben hatalmas felfújható akadálypályát állítottak fel, amin a gyerekek és felnőttek együtt futottak. Ahogy a program neve is mutatja, a fő cél a jó kedv és hangulat megteremtése volt sportolás közben.

Az egésznek az elképzelése az volt, hogy mozgassunk meg minél több embert. Nagyon sok ember egy hagyományos futóversenyre nem menne el. Nálunk az öt kilométeres táv olyan, hogy még a gyerekek is tudják teljesíteni. A lényeg, hogy jól érezzék magukat az emberek, a legfontosabb számunkra, hogy élményt nyújtsunk.

– mondta el Csiszár Botond, a Crazy5K főszervezője.

A nemrégiben felújított Bujtosi Városliget folyamatosan ad sporteseményeknek helyszínt, emelte ki a rendezvényen Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő.

A felújított Bujtos fantasztikus helyszín az ilyen közösség formáló és sportot is szerető közönség számára. Ez a mai nap nem a profi sportosoké, hanem azoké, akik hobbi szinten futnak, szeretnek bolondozni, szeretik a családdal a szabadban tölteni az idejüket.

– mondta el Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő.

A megnyitót követően közösen melegítettek be a versenyzők, majd indultak is a futamok.

Nagyon hangulatos a rendezvény. Ezen kívül mi régi nyíregyházi lakosok vagyunk és olyan elhanyagolt volt a park. Nagyon örülünk, hogy felújították. Nagyon sokan vannak, vonzza az ilyen rendezvény az embereket.

– mondta el az egyik résztvevő.

A rendezvényen a regisztrációk alapján több mint kétezren vettek részt.

Kapcsolódó galéria

Crazy 5K Nyíregyházán