Több ezer nyíregyházi gyerek táborozhat idén is

Amint véget ér a tanév, június 16-án már a nyíregyházi gyerekek tucatjai kelnek útra, hogy részt vehessenek a napközis, vagy éppen a szigligeti táborban. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is több mint 20 millió forintot szán a helyi gyermekek táboroztatására.

11 TURNUSBAN A SZIGLIGETI ÜDÜLŐBEN

Már hagyomány, hogy a nyári szünidő egy részét a város tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő szigligeti táborban tölthetik a nyíregyházi iskolások. Az egyhetes, kedvezményes turnusokba az itteni lakcímmel rendelkező fiatalok jelentkezhettek. Idén is ezren táborozhatnak 11 turnusban a szigligeti gyermeküdülőben. Az üdülés egy hete alatt a gyerekek megismerkedhetnek a Balaton nevezetes településeivel és a fürdőzés mellett további tartalmas programokon vehetnek részt. Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta, az első turnus június 16-án indul, az utolsó pedig augusztus 26-án ér véget. A táboroztatási díj nem változott tavalyhoz képest, az általános iskolásoknak 30 000 Ft/fő költségtérítést kell fizetniük turnusonként, ami hat napot és öt éjszakát foglal magában. A befizetett összeg tartalmazza a résztvevők útiköltségét, a közüzemi díjakat, a strandbelépőt, a szállás és a háromszori étkezés költségét, valamint a szakmai programok díját. Hozzátette, a táborozó gyermekek közül 10 000 forint kedvezményben részesülnek a helyi rendelet alapján a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, a tartós beteg gyermekek, vagy akinek szülei három vagy több kiskorú gyermekről gondoskodnak.

SZÍNES A NAPKÖZIS KÍNÁLAT

– A nyári napközis táborokban, 34 turnusban 1600 kisiskolás táboroztatásához nyújt támogatást a nyíregyházi önkormányzat – folytatta az alpolgármester. Az étkezésen kívül minden költséget Nyíregyháza Megyei Jogú Város fedez. (A tízóraikért, az ebédekért és az uzsonnákért hetente csak 2450 forintot kell fizetniük.)
– Azok a gyerekek, akik a tanév során ingyenes étkezésre jogosultak, azoknak a támogatás a napközis tábor esetében, és a három- vagy többgyermekes családban nevelkedő, vagy tartósan beteg gyermek nevelése esetén járó 50 százalékos kedvezmény is érvényes egy tábori turnusra. A legrászorultabbaknak étkezési díjat sem kell fizetni. A kicsiket igény szerint autóbusszal szállítják a táborokba, ez hetente 2640 forintba kerül – tájékoztatott minket Jászai Menyhért. A táborokban a gyermekeket gazdag program várja, tavaly nagyon sikeres volt mindegyik. Az idén megnőtt a fiúk körében a Foci tábor iránti érdeklődés, őket tavaly az NYVSC edzéseire is elvitték a szervezők.

LEZÁRULT A JELENTKEZÉS

Jászai Menyhért arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a nyári táborokba való jelentkezés már lezárult. Június 16-án kezdődik és augusztus 8-áig tart a nyári napközis táboroztatás. A szigligeti tábor augusztus 26-áig fogadja a nyíregyházi kisiskolásokat.

A tavalyi évben 225-en nyújtották be igényüket erre a támogatásra, és mindannyiuknak tudott is segíteni az önkormányzat – tette hozzá.

A nyári napközis táborok hét helyszínen várják a gyerekeket:
– Sóstói Múzeumfalu
– Kis Vakond Tábor
– Úszótábor az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban
– Német/angol nyelvi tábor (Sóstóhegy)
– Angol tábor (Nyírszőlős)
– Foci tábor (Nyírszőlős)
– Göllesz tábor (Göllesz tanulók részére)

Bruszel Dóra