Tízévesen kezdtem el zenekarban énekelni… – interjú Nagy Ricsivel

– Lenyűgöző hangod van – bár biztos mindenkitől ezt hallod. Már gyermekként is felfigyeltek a tehetségedre vagy egészen máshogy indult a karriered?

– Mindig szerettem szerepelni, a szüleim pedig észrevették, hogy lehet, van hozzá érzékem, ezért beírattak Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskolába és ezzel párhuzamosan zongorázni a Vikár Sándor Zeneiskolába. Mindig nagyon fontos dolog volt az életemben a zongora, mai napig fontos részét képezi. Tízévesen kezdtem el zenekarban énekelni. CLASS ROCK! Ez volt a nevünk. Van fent a neten jó pár videó ebben a felállásban.

 

Imádom a zongorát

 

– Zongorázol, gitározol és dobolsz is. Melyik hangszer áll a legközelebb a szívedhez?

– A zongora!!!

– Vannak olyan előadók, akiknek munkássága nagy hatással volt Rád?

– Mindenféle zenét nagyon szívesen hallgatok, de meghatározó példaképeim nem voltak. Rengeteg Queen, Elton John, Leander dalt és koncertet néztem meg. De annyi mindent lehetne tőlük megtanulni, hogy inkább elkezdtem magamnak kialakítani azt a zenei közeget, amiben jó vagyok és élvezem is.

– Nyíregyházáról az X-Faktor 4. helyezéséig jutottál. Hogy élted meg azt a rengeteg változást, ami ezalatt ért?

– Mikor tavaly bekerültünk az X-Faktorba, akkor nem is igazán tűnt fel a nagy változás, mert rengeteg elfoglaltságunk volt és nem gondolkodtam ilyesmin. De nagyon sok mindent befolyásolt a karrieremben az X-Faktor és az, hogy felköltöztem Budapestre. Megtanultam mosni (mosolyog)! Olyan sok minden változott bennem, körülöttem, a családdal és a karrieremmel, ami egyik pillanatról a másikra felfoghatatlan volt. Körülbelül most kezdenek igazán letisztulni a gondolataim és kezdek visszatalálni a normális életbe, már amennyire egy ilyen műsor után lehet.

 

,,Nem szállt fejembe a siker”

 

– Nagyon aktív vagy a Facebookon és közvetlen a rajongóiddal. Sosem szállt fejedbe a siker?

– Mostanában sajnos nem vagyok igazán aktív, valamiért nincsen kedvem posztolni, pedig rengeteg minden történik velem, sok portál ír rólam, de én valamiért nem vagyok túl kommunikatív az elmúlt időben! Amióta kötelező posztolni, azóta nem szeretek, ha-ha-ha!

– Gyakran hazalátogatsz Nyíregyházára. Mivel töltöd az időt szülővárosodban, vannak megszokott kedvenc helyeid?

– Akkor látogatok haza, amikor van időm. A koncertszezonban nem hogy haza, sehova nem jutok el. Rengeteg próba, fellépés, koncert, fotózás, megjelenés. Mostanában jobb a helyzet, mert most alkotó szezon van és több a szabad időm! Ilyenkor a szüleimmel vagyok sokat, este meg elmegyünk nosztalgiázni és a haverokkal bulizunk egy jót!

 

Nagykoncert az álmom


– Azt csiripelik a madarak, hogy a Más szóval nem... című dalod után egy másik szerzeményedhez is videoklip készül. Elárulnál néhány kulisszatitkot?

– Több dologgal készülünk most! Egy új klip mindenféleképpen közöttük lesz! De erről nem szeretnék sok mindent elárulni.

– Mi inspirál egy-egy dalod megírásában?

– Személyes érzések, külső benyomások. Az elmúlt félév nem volt túl termékeny, de most sok minden van bennem, ami megér egy pár sort.

– Mik a terveid a jövőre nézve?

– Suliba járok, ez három év és szeretnék közben sokat tanulni/fejlődni, valamint előrébb jutni a sikerlistákon. És pár év múlva, remélem, összejön egy igazi nagykoncert is.

Farkas Fanni

(Fotó: Kohut Árpád)