Tízéves a 4 for Dance csapat

10 év, 5 kontinens, 40 ország, 1200 fellépés – ezekkel a beszédes adatokkal méltatta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón az Illés Dániel, Bárány Kristóf, Gál Sándor és Egri Péter által alkotott csapatot a rendezvény fővédnöke, dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere 2012-ben nyújtotta át a csapatnak a Bencs Kálmán-díjat, és utalt arra, hogy ilyen fiatalon is részesei lettek a helyi értéktárnak a kulturális örökség részeiként. Mint jelezte: a csapat sokat ad a városnak, úgy is, hogy mindenhol hangoztatják gyökereiket, és ebből Nyíregyháza is igyekszik minél többet visszaadni.

CSILLAG SZÜLETETT

A csapat a Csillag születikben elért eredmény után lett országszerte híres. A 4 for Dance tagjai 6 éves koruk óta ismerik egymást, mind a négyen a Nyírség utánpótlásában kezdtek, majd fiatal felnőttként eldöntötték: ország-világnak megmutatják a tehetségüket.

További képekért kattintson a fotóra!

HITTEK MAGUKBAN

Az egyik tag, Gál Sándor így emlékezik a régmúltra: – Tíz és fél évvel ezelőtt kitaláltuk, hogy túl sok az energiánk, túl sok az ötletünk és csináljunk valami olyat, amiből akkor még nem tudtuk, mi lesz. Csak azt tudtuk, hogy nagyon akarjuk és nagyon hiszünk benne. Meg volt hozzá a szorgalmunk és az alázatunk is, ami a mai napig mozgatja a csapatot.

TÁNCFARSANG-NYITÁNY

A fiúk a 10 éves jubileum alkalmából egy gálaműsort adnak. A Táncfarsang nyitóprogramjaként február elsején 19 órakor lépnek fel a Móricz Zsigmond Színházban. A nézők az elmúlt tíz év legsikeresebb koreográfiáiból kapnak egy csokorra valót, de lesznek újdonságok is. Többek között Michael Jackson világát is megidézik.

RÉGI BARÁTOKKAL

A produkcióban ráadásul velük korábban valamilyen formában együttműködő sztárok is közreműködnek, mint Sub Bass Monster, Kiss Andi a Hooligansből, Szabó Ádám, a harmonikás és a Strokes együttes. Házigazdaként pedig Puskás Tivadar és Puskás Peti konferál. A csapat egy másik tagja, Bárány Kristóf így indokolja az illusztris névsort: – Egy tízéves jubileumnak arról is kell szólnia, hogy kik azok, akikkel együtt dolgoztunk, s akiknek a mai napig is köszönhetünk sok dolgot. Sub Bass Monster nem volt kérdés, hiszen vele ugyan most nincsen közös műsorunk, de a Csillag születikben ő volt az első olyan híres sztárvendég, akivel együtt dolgozhattunk. A jelenlegi barátaink is szívesen fogadták ezt a felkérést.

JEGY NINCS, TERV VAN

A legfrissebb információk szerint a 4 for Dance 10 éves gálaműsorára már minden jegy elkelt. A fiúk ezért azt tervezik, hogy nyáron, a Szabadtéri Színpadon akár megismétlik majd az estet.

A tervek szerint a gálaműsor felvételét a Nyíregyházi Televízió a műsorára tűzi.

Z. Pintye Zsolt