Tizenegyedik alkalommal szervezték meg az Országos Vasutas Véradónapot

 

Hagyományos rendezvény

Az Országos Vasutas Véradónapot idén is a MÁV Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezte meg. A szeretet ünnepének közeledtével véradásra szólították fel az embereket, hogy az egyik legértékesebb, legkülönlegesebb ajándék formájában fejezzék ki szeretetüket ismeretlen, beteg embertársaik felé. Vasútállomásokon és vasutas művelődési házakban nyújthatták önzetlen segítségre karjaikat a véradók. Országosan 13 helyszínen, többek között Budapesten, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán is várták az egészséges, 18 és 60 év közötti embereket. Az önkéntesek véradásukkal hozzájárulhattak az ország, ünnepek alatti kiegyensúlyozott vérellátásához. Az Országos Vasutas Véradónapot 11. alkalommal szervezték meg – mondta Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója. Hozzátette:

Az akció célja, hogy felhívjuk az utazóközönség figyelmét arra, hogy menjenek el vért adni, segítsenek ezzel a bajba került embertársaiknak, másrészt az a célja a vasutas véradásnak, hogy a MÁV lehetőséget biztosítson a dolgozói számára, hogy részt vegyenek a véradásainkon. A kórházakban nem áll le a munka az ünnepek idején sem, így kell, hogy rendelkezésre álljon az a vérmennyiség, ami a zökkenőmentes kórházi működést lehetővé teszi.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hetente 500 véradóra van szükség, hogy a vérellátás egyenletes, fennakadás nélküli legyen. Ezt is segítették a Vasutas Véradásra jelentkezők.


Dér Vivien