Tisztújítás az MSZP-nél

– Lezárult a tisztújítás a Magyar Szocialista Párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetén belül – jelentette be dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta: a helyi szervezetek megválasztották a maguk vezetőit, és a megye hat választókerületében is sor került a választókerületen belüli vezetőségek megválasztására. Nyíregyháza 1-es választókerületében Jeszenszki András, a 2-esben pedig Gyarmati Mihály töltheti be a választókerületi elnöki tisztséget. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 3-as választókerületben dr. Legény Zsoltot, a 4-esben Tukacs Istvánt, az 5-ösben Halmi Józsefet, a 6-osban pedig dr. Veres Jánost választották meg elnöknek. Az MSZP küldöttgyűlésén lezajlott tisztújítás eredményeként a megyei elnöki tisztséget dr. Veres János töltheti be, megyei alelnöknek Csabai Lászlónét, dr. Legény Zsoltot és Halmi Józsefet választották, a megyei választmány elnökévé pedig Mike Andrást.

Dr. Veres János a sajtótájékoztatón kitért az állami cégek vezetőinek bérezéséről, illetve az állami földek eladásáról szóló népszavazási kezdeményezésekre is. Elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az aláírások száma ezen a hétvégén túllépte a 12 ezret.

– Ez egy olyan lélektani szám, amelynek a bejelentését, úgy gondoltam, hogy fontos megtennünk, mert egyrészt jelzi, hogy a szervezet él és működik, másrészt azt is jelzi, hogy ezek a kérdések a megye lakosait érzékenyen foglalkoztatják – mondta dr. Veres János. – Én azt remélem, hogy a szükséges határidőn belül a szocialista párt országosan is le fog tenni annyi aláírást, amennyi ahhoz kell, hogy nem a parlament döntésétől függően lesz ezekben a kérdésekben népszavazás, hanem automatikusan népszavazásra kerül sor.

F. A.