Tisztes helytállás a járvány alatt: elismerték a polgármesteri hivatal és a cégek munkáját
Fotó: Szarka Lajos

A vészhelyzetben végzett elkötelezett és lelkiismeretes munkájukért és helytállásukért elismerő oklevelet kaptak az önkormányzat munkatársai és a város cégei. Az okleveleket ünnepélyes keretek között Nyíregyháza polgármestere adta át a polgármesteri hivatal munkatársainak és a cégek képviselőinek.

Jól működött és helytállt a veszélyhelyzet hónapjaiban a nyíregyházi önkormányzati rendszer – ezt jelentette ma ki a város polgármestere. Dr. Kovács Ferenc a polgármesteri hivatal, valamint önkormányzati cégvezetők és a különböző ellátási rendszerek igazgatói előtt összegezte, mi is történt az elmúlt hónapokban.

A köszöntő után egyenként szólították meg a különböző városi cégek, intézmények vezetőit, hogy vegyék át az önkormányzat elismerését. Többek között a NYÍRVV, a színház, az egészségügyi alapellátás mellett a nyíregyházi Szociális Gondozási Központ is elismerésben részesült. Nagyné Hermányos Zsuzsa azt mondta, számukra az volt a legnagyobb feladat, hogy a városban élő idősek egészségét megóvják. – A két bentlakásos intézményben kellett nagyon-nagyon komoly megszervezett feladatokat ellátni annak érdekében, hogy meg tudjuk védeni a bentlakóink egészségét. Összességében a Rozsnyai utca 20 férőhelyes, a Pacsirta utcán pedig 43 lakóról gondoskodtunk – fogalmazott Nagyné Hermányos Zsuzsa.

Új módszerekkel

Új munkamódszereket, új struktúrákat kellett bevezetni a város intézményeiben és cégeinél. Ezt már a város aljegyzője mondta el. Kása Brigitta kiemelte, nagy kihívást jelentett, hogy új formában kellett működtetni az intézményeket, cégeket. – Még a járványhelyzetben is meg tudtuk ünnepelni például az idősotthonokban az anyák napját, erre is odafigyeltünk. De ugyanúgy az óvodák is odafigyeltek erre. Vagy a Családok Átmeneti Otthona, ahol nehéz sorsú családok élnek. Mindezekre a személyekre vigyáznunk kellett, ez volt a feladat, ami óriási kihívást jelentett, hiszen a mi kezünkben volt, hogy Nyíregyházán a nyíregyháziak éljenek bárhol is, önkormányzati intézményben vagy otthonaikban, el legyenek látva akkor is, amikor korlátozva voltak bizonyos lehetőségek – szögezte le Kása Brigitta.

Több mint 100 határozat született a városlakók érdekében

A polgármesteri hivatalban egy operatív munkacsoport jött létre annak érdekében, hogy a veszélyhelyzet heteiben is működőképes maradjon a város. Ezt már a polgármester hangsúlyozta. Hozzáfűzte, több mint 100 határozat született a városban élő polgárok életében.

Volt egy olyan helyzet, amiben még soha nem voltunk, ez a veszélyhelyzet. Voltak pánikjelenségek is. Nekünk az volt a legfontosabb, hogy mindig időben, határozott, célzott, arányos intézkedéseket hozzunk. Ezt könnyű már elmondani, de itt volt több mint 100 eset. Most a közgyűlésen összegeztük is, hány polgármesteri határozat született, nyilván ez az én felelősségem volt, de a munkacsoport készítette elő – emelte ki dr. Kovács Ferenc.

A Város-Kép munkáját is elismerték

A városlakók tájékoztatásáért elismerésben részesültek a Város-Kép Kft. dolgozói is.

A média ugyanis hozzájárult ahhoz, hogy az itt élők mindennap friss információkat kapjanak a kialakult helyzetről és a döntésekről. Az elismerő oklevelet a cég nevében Tarczy Gyula főszerkesztő vette át.

Kapcsolódó galéria

Oklevelek átadása a Kállay Kúriában