Tiszta homokozók a gyermekek egészségéért

A Nyíregyháza közterületein kialakított 101 játszótéren összesen 86 homokozó található, ahol az idei évben ezen a héten kezdték meg a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei az évente esedékes közegészségügyi homokcserét. A játszóterek rendszeres ellenőrzése és karbantartása mellett a homokozók tisztaságának megőrzése érdekében végzett teljes homokcserével időről időre eltávolíthatók a gyermekek egészségére veszélyes szennyeződések és hulladékok.

– A NYÍRVV Nonprofit Kft. feladata többek között a városban található 101 darab játszótér karbantartása és üzemeltetése is. A 101 játszótér közül 86 helyen található homokozó, amelyekben a homokot minden évben közegészségügyi szempontok miatt cserélnünk kell. Ezeket a munkálatokat kezdtük el a hét elején. A kollégák mindennap ütemezetten végzik a homok cseréjét, jövő hét végére terveink szerint végzünk is ezekkel a munkákkal. Egy-két nap eltelik, amíg a kiszedett homok helyére az új bekerül, erre az időre kérnénk a gyermekek és a szüleik türelmét, illetve a városlakók megértését – emelte ki Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

A társaság számára fontos a gyermekek egészsége, ezért nagy gondot fordítanak arra, hogy Nyíregyháza játszóterein mindig, minden rendben legyen. Az idei közegészségügyi homokcseréhez több mint 200 köbméter sárga homok szükséges, mellyel biztosítják a játszóterek homokozóinak tisztaságát.

– Technikailag úgy zajlik ez a folyamat, hogy egy rakodógép kiszedi a régi, elöregedett homokot, ezt egy teherautóba berakják és elszállítják. Másnap pedig az új homokot beterítik, elhelyezik az adott homokozóban tette hozzá Dicső Péter.

Csütörtök délelőtt a Botond utcai játszótéren dolgoztak a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei, a munkavégzés folyamatos, még számos pont várja őket szerte a városban. A tervek szerint jövő hét végére fejezik be a közegészségügyi homokcserét.