TISPOL akció: a passzív biztonsági eszközöket vizsgálják

Megállították a rendőrök a sofőröket szerdán a megye útjain. A passzív biztonsági eszközök használatát, vagyis a biztonsági öv, a gyermekülés és a bukósisak meglétét ellenőrizték Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nem csak az eszközök meglétére voltak kíváncsiak a rendőrök, hanem arra is, rendeltetésszerűen alkalmazzák-e azokat a közlekedők. A statisztikák alapján ugyanis ezek használata nélkül jelentősen megnő a halálos kimenetelű közúti balesetek esélye. Az ellenőrzés során minden járművezetőt megszondáztattak, és átvizsgálták a csomagokat is.

 

Jogkövető sofőrök-kevesebb baleset

 

Matyi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott osztályvezetője elmondta, azt tapasztalták, hogy egyre jogkövetőbbek a járművezető állampolgárok. Van, aki szívesen fogadja az ellenőrzést, van, aki nem, de az a közös érdek, hogy mindenki használja ezeket és kevesebben sérüljenek meg a közutakon.

 

Azért volt, aki szabálytalankodott...

 

A délelőtt folyamán öt szabálysértőt értek tetten a rendőrség munkatársai. Akik a helyszínen elismerték hibájukat, azok közigazgatási bírságra, akik pedig nem ismerték el vétkességüket, azok közigazgatási eljárásra számíthatnak. A rendőrök munkáját a polgárőrök is segítették a TISPOL akció során, akik úgynevezett Mátrix-felismerőrendszerrel álltak az egyenruhások rendelkezésére. Az átfogó akciót több sofőr fontosnak ítélte meg.

 

Az ellenőrzés csütörtökön folytatódik

 

Az ellenőrzések folytatódnak, még csütörtökön is számítani kell vizsgálatokra Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain.

ME.