TISPOL akció

Gyulatanyánál is ellenőriztek

 

Csütörtök délelőtt a 38-as számú főútnál, a gyulatanyai pihenőnél ellenőriztek a TISPOL keretében a rendőrök. Autóbuszokat és tehergépkocsikat tereltek le az útról, majd szondáztatták a sofőröket és ellenőrizték a vezetői engedély meglétét, valamint a menetokmányokat és szállítóleveleket, de a jármű műszaki állapotát és a raktereket is megvizsgálták. Utóbbinál elsősorban csempészárut - szeszes italokat és cigarettát kerestek, de az esetleges embercsempészet miatt is szükséges átnézni a járműveket. Ezek mellett a gumiabroncsok és a kormánymű állapotát, valamint a világító- és fékberendezéseket is ellenőrizték, valamint azt, hogy az útdíjakat a jogszabályoknak megfelelően megfizették-e az adott járműre.

 

További képekért kattintson a fotóra!

 

Háromnapos akció

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Fedor Rita elmondta, a TISPOL ellenőrzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében július 26-ától július 29-éig tart. A háromnapos ellenőrzés ezúttal a tehergépkocsikra és az autóbuszokra terjed ki elsősorban. A rendőrök ellenőrzik a beutazás és a belföldön tartózkodás jogszerűségét, a vezetési és a pihenőidő betartását, a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok betartását, valamint a személyszállítást is ellenőrzik. Mindezek mellett az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, a kábítószer-bűnözés, a vagyon elleni bűncselekmények és az embercsempészettel kapcsolatos bűncselekmények megszakítására és felderítésére is.

 

Bárhol vizsgálódhatnak

 

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében július 29-ig végzi a tehergépkocsik és az autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését. A rendőrök szinte bárhol vizsgálódhatnak, de elsődlegesen a főutak és a forgalmasabb útszakaszok mentén állítják meg a járműveket. Munkájukat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának munkatársai is segítik.

Dér Vivien