Tirpák Fesztivál – Az esős kezdet sem szegte a látogatók kedvét!
Fotó: Trifonov Éva

A borús időjárás sem szegte a látogatók kedvét szombaton, sokan érkeztek a Tirpák Fesztivál első napjára.

A kétnapos rendezvényen a legnagyobb hangsúlyt ezúttal is az ételek kapják. A helyi gasztronómiát leginkább a savanyú-sós alapanyagok jellemzik, így javarészt burgonyából, kukoricából, káposztából, füstölt húsokból, almából, dióból és szilvából készülnek majd a finomságok, összesen több mint ötvenfajta.

Ezen kívül a rendezvény mindkét napján helyi termékek vására, kézműves foglalkozások, íjászat, népi játszóudvar, mézeskalácsos műhely, cipészbemutató, kádárbemutató, szövés- és faze­kasbemutató, gyógyteakészítés, szerencsepatkó-készítés és gyertyamártó műhely is várja majd az érdeklődőket.

A cikkünk alatti galériában visszanézheti a szombaton készült fotósorozatot!

Kapcsolódó galéria

Tirpák Fesztivál 2021