Tigers segítség a DEAC-nak - Sima győzelem a Dunaújváros Gorillaz ellen

Erdélyi Áron két touchdownt szerzett, Béres Máté interceptiont jegyzet, Laczják Attila pedig gyártotta a tackle-öket az 53-14-re megnyert meccsen.

Jó hangulat, szép idő és egy kemény ellenfél várt a DEAC Gladiatorsre szombaton, Hajdúszoboszlón. A Nyíregyháza Tigers játékosai közül egyedül Papp Gábor és Török Pál nem tudott pályára lépni sérülés miatt, de ettől függetlenül több jó teljesítményt is feljegyezhettünk a szabolcsiaktól.

Az első félidőben a főleg futójátékkal próbálkozó DAK Acél Dunaújváros Gorillazt remekül lekapcsolta a DEAC védelme. Ebben Laczják Attila tevékenyen részt vett, szereléseivel sokszor már a falon sem tudott átmenni a vendég együttes. Lennox Green elkapásával meg is lett a vezetés az első játékrészben, de ezután kinyílt az olló. Németi Soma két labdabirtoklásnyira növelte az előnyt, majd Roják Richárd is futott egy TD-t. Utóbbit Béres Máté interceptionje előzte meg, ez vezetett a pontokat érő drivehoz. A játékrész végén egy újabb labdaszerzést követően pedig Erdélyi Áron váltotta hat pontra Molnár Gábor átadását. 27-0-s hazai előnnyel mehettek pihenőre a gladiátorok.

A második félidőben ott folytatta a DEAC, ahol abbahagyta, ezúttal Boruzs Kevin révén újabb touchdown szerzett. Válaszként ugyan jött az első dunaújvárosi TD Novakov Dávid futásával, ám ezután ismét nyíregyházi hatpontosnak örülhetett a közönség. Molnár még egyszer megtalálta Erdélyit, aki az elkapása után látványosan lefordult az emberéről és befutott az end zoneba. A második félidőben még Horai Krisztián és Kunkli László is jegyzett egy-egy TD-t a DEAC részéről, míg a Gorillaz Hegedüs Dániel révén ismét beért a pontszerző területre. A Gladiators magabiztosan 53-14-re verte a Dunaújvárost, amelyben a Nyíregyháza Tigers játékosai tevékeny részt vállaltak.

A védelemben Gyarmati Csaba is többször pályára léphetett, miután Johnathan White megsérült, de Mihalik György és Taraszenkó Alex is több futást megállított, amik akár gondot is okozhattak volna. Emellett Axman Andor és Sőrés László is szerepet kapott a támadófalban, segítve ezzel a futók és az irányító dolgát. Román Dávid is pályára tudott lépni, ám elkapása ezúttal nem volt. Emellett sok segítséget nyújtottak a pályán kívülről a szurkolók is, akik végig kitartóan buzdították a csapatot.

A következő találkozó nagyon fontos lesz, ugyanis október 25-én a Miskolc Steelerszel mérkőznek meg a gladiátorok egy keleti rangadón. A debreceni mérkőzés tétje a rájátszásba jutás lesz.

DEAC Gladiators – DAK Acél Dunaújváros Gorillaz 53-14 (7-0, 20-0, 26-7, 0-7)
Pontszerzők: Erdélyi Áron 2 TD, Boruzs Kevin, Lennox Green, Horai Krisztián, Kunkli László, Németi Soma, Roják Richárd 1-1 TD, Szabó Lajos 5 XP, illetve Hegedüs Dániel, Novakov Dávid 1-1 TD, Beretka József 2 XP

Fotók: Bódi Sándor