Tigáz-DSO ügyfélszolgálat

Az egyetemes szolgáltatási szerződés megkötéséhez szükséges ügyfél törzsadatok és a számlázáshoz szükséges adatok átkerültek a Főgáz adatbázisába, az adatmigráció megfelelési aránya 99 százalék felett volt. Hétfőtől, október 3-ától, a gázszolgáltatással kapcsolatos ügyeket az ügyfelek akadálytalanul intézhetik a két szolgáltató által működtetett ügyfélszolgálati irodákban, azonban a hálózatüzemeltetéssel kapcsolatos ügyekben az ügyfelek már a külön e célra kialakított új TIGÁZ-DSO ügyfélszolgálati irodákat kereshetik fel.

A Tigáz és Főgáz szakemberei 2015 augusztusa óta folyamatosan dolgoztak az ügyféladatok átadásának előkészítésén és megvalósításán. Az adatkezelés és -átadás az adatvédelmi és jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlott. A Tigáz 1,2 millió ügyfél egyetemes szolgáltatási szerződés megkötéséhez szükséges törzsadatait és a számlázáshoz szükséges adatait adta át a Főgáz részére, az egyes fogyasztói csoportokra külön megbontva.

Az adatok végleges átadását 15 adatátadási teszt előzte meg, amelyek során folyamatosan finomodott a migrációs program, így ennek révén az adatok megfeleltetése a két szolgáltató informatikai rendszerei között egyre pontosabbá vált.

[REKLAM]

A teljes adatállomány végleges átadása a Főgáz által közölt visszajelzés alapján 99,99 százalékos sikerrel zárult. A két szolgáltató az adatátadást követően 2016. december 31-éig továbbra is szorosan együttműködik, hogy biztosítsák az informatikai rendszer zavartalan és hibátlan működését.

Az ügyfélszolgálati irodák hálózata és működése a szolgáltatóváltást követően a 2016. október 1. – december 31. közötti időszakban módosul:

– Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben és Salgótarjánban a Tigáz korábbi ügyfélszolgálati irodáinak működtetését átveszi a Főgáz és a továbbiakban ezekben az irodákban intézhetők a Tigázzal és a Főgázzal kapcsolatos ügyek;

– Budapesten, Miskolcon és Érden a két szolgáltató ügyfélszolgálati irodái külön-külön irodában működnek. Január 1-jétől azonban csak a Főgáz ügyfélszolgálati irodái működnek tovább.

[REKLAM]

Lényeges változás, hogy 2016. október 1-jét követően a műszaki és a földgázhálózat üzemeltetésével kapcsolatos ügyeket az ügyfelek 7 új, külön az e célra fenntartott TIGÁZ-DSO ügyfélszolgálati irodában intézhetik (Eger, Érd, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Salgótarján, Szolnok). Ilyen ügyek lehetnek többek között: gázigény-bejelentés leadása (csatlakozási szerződés megkötésének kezdeményezése); fogyasztásmérő berendezés meghibásodásának bejelentése; szüneteltetési igény; szolgáltatás visszakapcsolása; gázszivárgás és egyéb hibabejelentés. Ezeket az ügyeket online ügyfélszolgálati felületen keresztül is lehet majd intézni, amire vonatkozó részletes információk a TIGÁZ-DSO weboldalán – www.tigazdso.hu – találhatók.

(Fotó: internet)