Tető alatt a Sóstó fejlesztése

– A fenntartható komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítés Sóstógyógyfürdőn elnevezésű projekt keretében új épületek és bővülő szolgáltatások gazdagítják a megyeszékhely lakóit és a nyaralóövezetbe látogatókat. A korszerű és gazdaságos működés megvalósítása azonban további eszközbeszerzéseket is igényelt – hangsúlyozta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

 

Rendezvénysátor

 

Körülbelül 160–180-an férnek majd el abban a sátorban, amelynek célja, hogy a Sóstón zajló rendezvények egy részének helyet biztosítson. Korábban, az üdülőövezetben szervezett eseményekhez bérelték a sátrat, amely komoly költséget jelentett az intézménynek. A mostani, mintegy 13,4 millió forintos beruházással ez a probléma megoldódik.

 

Harmóniában a környezettel

 

Sóstógyógyfürdő 2013-ban lett nemzeti gyógyhely. A tó környezetének egyedi mikroklímájára – amely a körülötte elhelyezkedő 300 hektáros tölgyerdőnek és a gyógyvíznek köszönhető – a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. a fejlesztés során különösen odafigyelt. A parkok gondozásához szükséges munkaeszközök beszerzésekor éppen ezért esett a választás az elektromos kisautóra.

 

Kicsi a bors, de erős

 

Az aprónak tűnő jármű 200 kilogrammig terhelhető, valamint 1 tonna vonóerővel rendelkezik, hatótávolsága 80 kilométer. Egy feltöltés után, a terhelésnek megfelelően akár másfél hétig is használható. A 3,4 millió forintos elektromos kisautót már üzembe is helyezték, ha jól szolgál, a jövőben újabb beszerzése várható.

Piszár Tünde