Tét nélküli meccsen győzött a Sunshine NYÍKSE

"A rájátszás utolsó előtti mérkőzésére utaztunk szombaton Szolnokra. Kicsit  tartalékosan indultunk, hiszen nem volt tétje a mérkőzésnek, így is a keleti csoport bajnoka lett NBII-es csapatunk. 
Mindössze 8 fő alkotta a keretet és a csapatkapitány Brane Savic is a kispadról segítette Kovács Tibor vezetőedző munkáját.
Az első negyed úgy indult, ahogy szinte mindig keményen védekeztünk és kontrákból dobtuk a ziccereket. Még egy két kihagyott dobás is belefért.  Az első negyed vége 11-16. 
Úgy tűnt ezt simán lehozzuk így is. Jól is kezdődött a második negyed, a 4. Percben 14-21. 
Sajnos azonban Tóth térde sérült így őt már a mérkőzés hátralevő részére nélkülöznünk kellett. 
Ráadásul megérezte a fiatal szolnoki gárda, hogy nekik is a védekezésben kell oda tenni magukat, így agresszívebbek lettek sőt néha már pimaszul szabálytalanok is. 
Ez azt eredményezte, hogy hiába védekeztünk jól, a támadások rendre elhaltak, a dobások kimaradtak. A hazaiak pedig egy 14-2 (!)-es rohammal máris vezettek 5 ponttal. 
Földesi duplája, majd triplája sokat segített, de így is két pontos hátránnyal vonultunk szünetre, 30-28
A második negyed sokat kivett a 7 főre zsugorodott csapatunkból, így még a rövid szünet is jól jött.
A második félidőt mégis a Szolnok kezdte jobban és növelték előnyüket hat pontra, de aztan Földesi, Zajacz, Vida, Gáspár is betalált egymas utan és máris vezetünk.
Sajnos nem sokáig, mert szinte azonnal visszavette a hazai csapat a vezetést. Durva belepoknek koszonhetoen Gáspár kapott “medvepuszit”, majd Földesi lába görcsölt be. Már csak a pályan lévo 5 emberrel tudtunk játszani a következő percekben. Fej-fej mellett a negyed végéig a csapatok.
Az utolso 2 percben viszont csak mi szereztünk pontokat. Megkezdte Vida egy triplaval, majd Skorcov és a szezonban most a legjobban teljesítő Zajácz duplái jöttek, 45-51 a negyed vége. 
Az utolsó negyedben  nagy volt a nyomás csapatunkon.. A 6. percben még 57-56, de aztán azoknak a nyírségieknek is helyén volt a szíve, akik kevesebbet játszottak a bajnokságban eddig.
Az utolsó 4 percben már csak Asztalos, Vida, Szilasi és a mérkőzés legjobbja, Zajácz kosarai jöttek, az ellenfél pedig nem jutott szóhoz, így a vége 57-66.
Jó és izgalmas küzdelem lett az edzőmérkőzésnek szánt összecsapásból, ahol a padon ülő Savic és Kovács Tibor is a különböző felállásokat és taktikákat tesztelhette a későbbi döntőre. 
Látszott, hogy csapatunknál mindenki képes a jó teljesítményre és az utolsó pillanatban is koncentráltan és keményen tudunk védekezni.
Jövő héten még a második helyezett Békéscsabához utazunk, és azon a mérkőzésen is a nyolcad döntőre, illetve majd remélhetőleg az országos négyes fináléra. 

Szolnoki Olajbányász - Sunshine-NYÍKSE 57-66 (11-16; 19-12; 15-23; 13-15)
NYÍKSE: Vida 13/3, Gáspár 7, Tóth - , Zajácz 19/6, Asztalos 13
Cserék: Skorcov 5, Földesi 7/3, Szilasi 2" - írta közösségi oldalán a NYÍKSE