Teszteltek és tanultak

Fontos a tűzoltók képzése mind elméleti és gyakorlati szinten, ezzel pedig tisztában vannak azok a gyártók, forgalmazók, akik a tűzoltók mindennapos beavatkozásaihoz hozzájárulnak szak- és védőfelszereléseikkel.

Autóforgalmazóknál korábban már a hibrid üzemmód működését és egy esetleges káresetnél történő beavatkozás lehetőségeit sajátíthatták el az állomány tagjai, például azt, hogy a nagyfeszültségű telepeket hol találják és hogyan tudják azokat kiszakaszolni.

[REKLAM]

A szerdai vágási gyakorlaton egy autóroncson tesztelhették az új technológiájú vágó- és feszítőeszközöket a nyíregyházi tűzoltók, akik a hidraulikus működtetésű ollók mellett a munkahengereket, a vezeték nélküli eszközöket is kipróbálhatták, de dolgozhattak azokkal az emelési eszközökkel is, amelyek szintén nélkülözhetetlenek egy-egy baleset helyszínén.

A gyártó cégeknek az is nélkülözhetetlen, hogy az elkészített eszközök használhatóságáról közvetlen visszajelzést kapjanak a felhasználóktól, így hasonló közös tesztelés a tűzoltók életében az innovatív eszközök elterjedésével továbbra is várható, a beavatkozó állomány pedig minden ilyen alkalomból újabb ismereteket sajátíthat el.

Sz-Sz-B Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság