„Testünk a csoda” – Interaktív kiállítás központi témája lett az emberi szervezet

 

Az emberi testről, szerveinkről, szervezetünk működéséről tudhatnak meg érdekes információkat azok, akik a Váci Mihály Kulturális Központba ellátogatnak a „Testünk a csoda” elnevezésű kiállításra.

 

A Váci Mihály Kulturális Központ abból a meggondolásból hozta el a kiállítást, hogy szeretné az óvodások, általános iskolások, középiskolások biológia tanítását, biológia ismereteit szeretné ezzel bővíteni, fejleszteni. A kiállítás november 27-től december másodikáig látogatható, napközben elsősorban csoportokat várunk az intézményekből és délután három órától este hat óráig várunk bárkit családosan vagy egyénileg. A kiállítás szombati napokon egész nap bárki számára megtekinthető.

 

– mondta el Lázár István, a Váci Mihály Kulturális Központ közművelődési szakembere.

Segíti az oktatást

A pedagógusok szívesen hozták el az osztályokat. A biológia tanárok elmondták, az interaktív kiállítás nagyban hozzájárul a tananyag megértéséhez.

 

Nyolcadik osztályos gyerekeket hoztam, a tananyagban pont itt járunk, ezeknél a részeknél. Az emberi test a leggyönyörűbb anyag, amit taníthatok nekik és ezeket most nagyon jól ki is tudják próbálni, el tudják olvasgatni. Egy részüket már tanultuk, a többit tanulni fogjuk és nagyon klassz ez a kiállítás, ezért úgy gondoltam, hogy ezt mindenképpen meg kell, hogy nézzék.

 

– nyilatkozta Pataki Krisztina, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének biológia tanára.

A diákok figyelmét is felkeltette

A diákok is nagy érdeklődéssel fogadták a kiállítást, ahol kipróbálhatták a különböző játékokat.

 

Azért lehet érdekes, mert többet megtudok a testemről és a szervezetemről. Ez a tananyagunk idén és így jobban fogom tudni az órákon a tananyagot.

 

– árulta el Győrfi Alexandra, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének diákja.

A tárlat november 27. és december 2. között tekinthető meg a Váci Mihály Kulturális Központ első emeletén.

 

Kanócz Rita