Testünk a csoda – Interaktív kiállítás a VMKK-ban

Többek között az izmok működését is megtekinthették a gyerekek a Testünk a csoda elnevezésű interaktív kiállításon. A Váci Mihály Kulturális Központban az elmúlt évben a Játékos tudomány tárlat keretein belül a fizika csodáival ismerkedhettek meg a nyíregyházi gyerekek. Ebben az évben folytatódott az ismeretterjesztő sorozat, hiszen a biológia témakörében, az emberi test működését tanulmányozhatják az érdeklődők. Az utazó kiállítás anyagát a szervezők úgy rendezték be, hogy az olvasni még nem tudó óvodások is értsék az emberi test működését.

 

Új információk a kiállításon

 

Csordás Antónia, a Váci Mihály Kulturális Központ médiakapcsolatokért felelős munkatársa azt mondta, a kiállításra érkezők nagyon sok új információhoz juthatnak. Csordás Antónia hozzátette, akik az iskolában tanultak ezekről a dolgokról, azoknak rögzíti a tudását, akik pedig nem tudták ezeket a dolgokat, azok új tapasztalatokkal, élményekkel lesznek gazdagabbak.

További képekért kattintson a fotóra!

Az interaktív kiállítás a kisebb és a nagyobb gyerekeknek is szolgál új információkkal.

 

Óvodások ismerkedtek az emberi testtel

 

Babka Beáta, a Tündérkert Keleti Óvoda óvodapedagógusa csoportját hozta el a kiállításra. Azt mondta, nagyon fontos, hogy játékos formában ismerkednek meg a gyerekek az emberi testtel. Az óvodában már meséltek a kicsiknek a szervezet működéséről, a kiállításon azonban kipróbálhatják, megnézhetik azt, amit az óvodában nem tudnak ennyire színesen szemléltetni.

 

Kipróbálhatják, milyen úton halad az étel

 

A tárlaton a kiállított szerkezeteket a gyerekek irányíthatták is, így például megnézhették, hogyan jut az elfogyasztott táplálék az emésztőrendszerbe.

Az óvodás és általános iskolás gyerekcsoportok előzetes regisztrációt követően vehetnek részt a kiállításon, a csütörtökön kezdődő tavaszi szünetben pedig már családokat várnak a szervezők.
A játékos tudomány, a Testünk a csoda című kiállítást március 21-étől 27-éig tekinthetik meg az érdeklődők a Váci Mihály Kulturális Központ emeleti galériájában.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)