Természetvédelem, környezettudatosság, fenntarthatóság

Környezettudatos nevelés, természetvédelem, fenntarthatóság. Többek között ez is a célja annak az együttműködésnek, mely az Aqua SE és az Országos Magyar Vadászkamara Megyei szervezete között jött létre. 

Nem csak a fizikai, hanem a szellemi fejlődést is szem előtt tartják a vízilabdás gyerekeknél az Aqua SE vezetői. Egy sportpszichológus segíti a csapat munkáját, a foglalkozásokat pedig az Országos Magyar Vadászkamara Megyei Szervezetének központjában tartják. Innen jött az ötlet, hogy a két szervezet együttműködésbe kezdjen, melynek egyik fő szempontja a gyerekek környezethez való viszonyának formálása.

- Az a környezettudatosság és szemlélet amivel mi rendelkezünk, azt szeretnénk átadni a gyerekeknek. Szemétszedő akciókat szervezünk, óvjuk a természetet, remélhetőleg ez később egész életükre kihathat- mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

A Vadászkamaránál örömmel fogadták az együttműködés ötletét. Számos programot szerveznek a gyerekeknek, akik a vadászattal is megismerkedhetnek.  

- Számunkra kiemelten fontos az ifjúságnevelés. A magyarországi vadállomány folyamatosan növekszik, ezt megfelelő szinten kell tartani, és ez a vadászok feladata. Jelenleg mintegy háromezer család él a vadászatból. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyerekek megismerjék az állatokat - mondta Ifj. Plavecz János, az Országos Magyar Vadászkamara Megyei Szervezetének elnöke. 

A vízilabdásokra a bajnokságban még egy forduló vár, Sopronban. A Gyermek 4-es korosztály a legjobbak ellen játszhat. 

- A gyerek négyes korosztály megnyerte az Észak-Keleti bajnokságot, ezzel a legjobb nyolc közé jutott, és többek között a Fradi, és a Szolnok ellen játszhatnak a gyerekek a jövő héten - mondta Hatvani Péter edző. 

Az Aqua SE egyik korosztályos csapata remek tavaszt produkált, 12 meccset nyert zsinórban. A szezon június 19-én egy családi nappal zárul.