Tenisztorna - Somlai Sándor emléke előtt tisztelegnek a hétvégén

A 2017-es átvétele óta mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a tenisz centrum, bátran mondhatjuk, fellendült végre az élet a klubban: a téli időszakra új sátrat kaptak a tenisz rajongói, majd a tavasz beköszöntével az ideális körülmények megteremtése is megtörtént. Felújításra kerültek az öltözők, a büfé, a terasz rész, a pályákat közel 50 tonna salakkal töltötték fel, a labdavédő hálók telepítése pedig folyamatosan zajlik. Az utánpótlás kiemelt hangsúlyt kapott, hiszen kezdő gyerek tanfolyamok indultak és hamarosan a nyári táborok is kezdetét veszik. A férfi csapatbajnokságban a tavaszi fordulót veretlenül zárta a nyíregyházi válogatott, míg a korosztályos versenyeken is szép eredmények születtek.
Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy élettel telt meg a városi tenisz centrum a szezonra! Ezt a mozgalmas szériát folytatva, tartják meg június 09-10. között a Somlai Sándor Emlékversenyt, amelyen az L12, F12, L16-os korosztályból érkeznek versenyzők.
A verseny elnevezése nem volt véletlen, hiszen Somlai Sándor alapító tulajdonosa volt a MARSO Kft-nek, amely a fenntartója az tenisz klubot üzemeltető MARSO Tenisz Centrum Sport Egyesületnek.
A MARSO Tenisz Centrum Sport Egyesület megalapításakor már felmerült a Somlai Sándor Emlékverseny megszervezése, elsősorban a fiatal generáció körében. Ők azok, akik nem ismerhették személyesen, azonban munkássága, sportért való rajongása, lelkiismeretessége, elhivatottsága jó példát mutat számukra!
A június 09-10-i Somlai Sándor Emlékversenyre várják a nézőket is, akik a nyíregyháziaknak is szurkolhatnak.
A nyári tenisz szezon nem áll meg ezzel a versennyel, hiszen június 19-28. között, több mint 15 év után ismét rangos verseny veszi kezdetét: Korosztályos Vidék Bajnokság fog zajlani a MARSO Tenisz Centrumban!

Somlai Sándor 1956-ban született Rakamazon. A miskolci műszaki egyetemen szerzett üzemmérnöki, majd okleveles gépészmérnöki diplomát, vegyipari gépész szakon. Sok éven át a Taurus gyárban dolgozott, ahol mezőgazdasági abroncsok fejlesztésével foglalkozott. 1990 októberében néhány kollégájával megalakította a MARSO Kft.-t, ahol mezőgazdasági, teher-, majd személyabroncsokat kezdtek el forgalmazni. Az elmúlt 28 év alatt a MARSO Kft.-t – az árbevétel, s az eladott gumiabroncsok darabszáma alapján – az egyik legnagyobb gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozássá fejlesztették Magyarországon. Gumiabroncs és autószerviz telephelyeket, valamint partnerhálózatot hoztak létre az egész országban, s terjeszkedtek tovább az országhatáron túl is. Somlai Sándornak ügyvezetőként óriási szerepe volt a vállalkozás szervezeti kialakításában és fejlesztésében egészen a 2016. áprilisi, tragikus hirtelenséggel bekövetkező haláláig.
Vezetőként nemcsak a vállalkozásával törődött, de lokálpatriótaként fontos volt számára a helyi sport és kultúra támogatása is. Tapasztalata, bölcsessége, embersége kitörölhetetlen emléket égetett az ismerősei szívébe, akik vallják, emléke és szellemisége a mai napig él bennük.