Templomnéző programsorozat Nyíregyházán

Templomnéző programsorozat indult Nyíregyházán a Nyírség Turizmusáért Egyesület jóvoltából. A különleges hangulatú látogatásokon az érdeklődők sok érdekességet megtudhatnak a város templomainak legendáiról, titkairól.

További képekért kattintson a fotóra!

A templomnéző sétán kiderül, hogy az 1930-as évekig Nyíregyházán honnan és hogyan jelezték a tüzet, mit rejt az evangélikus templom aranygömbje, miért bontották le a főtéren épült első fatemplomot, és hová rejtették el az akkori templomtornyot. A program nyitásaként kedden a görög katolikus templom érdekességeit ismerhették meg az érdeklődők.

LÁTOGATÁSOK MÁJUS VÉGÉIG

A templomnéző programsorozat folytatásában április 15-én, szerdán 14 órakor a római katolikus templomot, április 28-án, kedden 15 órakor a református templomot, május 12-én, kedden 14 órakor az evangélikus templomot, május 26-án, kedden 10 órakor pedig a zsinagógát látogathatják meg. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket a Nyírség Turizmusáért Egyesület a 06-30/629-7424-es telefonszámon várja.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Trifonov Éva)