Telt ház Sóstón – Dübörög a turistaszezon

Nehéz parkolási lehetőséget találni a nyári időszakban Sóstógyógyfürdőn, hiszen egyre több turista keresi fel Nyíregyházát és környékét. Nagyon sokan érkeznek belföldről, de a magyarok mellett tömegesen jönnek Szlovákiából, Ukrajnából és Romániából. Ismét felfedezték Kelet-Magyarországot a lengyel vendégek. Ez annak is köszönhető, hogy három évvel ezelőtt a város, valamint a Nyírség Turizmusáért Egyesület átfogó kampányba kezdett Dél-Lengyelország területén.

 

Beérett a munka gyümölcse

 

Mogyorós Judit, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, sokat dolgoztak tavasszal annak érdekében, hogy nyáron sok vendég érkezzen. Az elnökasszony hozzátette, sok kitelepülésen mutatkozott be a város, és minden lehetőséget megragadtak, amely népszerűsítette a környéket.

 

Folyamatos szervezőmunka

 

A szakemberek munkája még a főszezonban sem ér véget, jelenleg annak a koordinálása zajlik, hogy hol tudnak még vendégeket elhelyezni. Nyíregyháza mindent megtesz annak érdekében, hogy mind a belföldi, mind pedig a külföldi vendégek jól érezzék magukat.

További képekért kattintson a fotóra!

A belvárosban több helyen juthatnak információhoz, és kerékpárkölcsönzési lehetőség is vár az ide érkezőkre. Sóstón, a Víztoronyban hétvégén is kaphatnak segítséget a kirándulók. Nyíregyházán és környékén olyan programok várnak az utazókra, amelyek ingyenesek és színesítik itt-tartózkodásukat. A gasztronómiai bemutatók és fesztiválok olyan lehetőséget teremtenek az ide érkezőknek, hogy akár egy hetet is változatosan el tudnak tölteni.

 

Akár egyhetes aktív pihenés

 

A Sóstón nyaraló vendégek az állatparki séta és a múzeumfaluban tett látogatás után felkeresik a Parkfürdőt, vagy igénybe veszik az Aquarius Élményfürdő és a megújult gyógyászati rész szolgáltatásait. Van olyan vendég is, aki rendszeresen itt tölti szabadságát.

Chris Drivinsky Lengyelországból kereste fel Nyíregyházát. Családjával visszatérő vendégnek számítanak, hiszen nem először nyaralnak Sóstón. A fiatalember azt mondta, jól érzi itt magát, hiszen nagyon szép a környezet és kedvesek az emberek.

Az idegenforgalmi szakemberek szervezőmunkája a főszezon után sem áll meg, már a közeljövőben megjelennek az őszi pihenési csomagajánlatok, augusztus közepén pedig Hajdúszoboszlón, majd Kolozsváron, szeptember elején pedig Ausztriában mutatkozik be Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő. Ősztől külön hangsúlyt kapnak a gyógyászati kezelések, és olyan családi csomagokat kínálnak a belföldi és külföldi vendégeknek, amelyek a hűvösebb időszakra biztosítanak tartalmas elfoglaltságot.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)