Teljesen átalakul az Univerzum mögötti parkoló

– A villanyoszlopig aszfaltozunk, utána pedig az Univerzum másik sarkáig térkövet rakunk le – a kivitelező KE-VÍZ 21 projektvezetője, Raska István mutatta meg Nyíregyháza városvezetésének az üzlet mögötti munkálatokat. Azt is hozzátette, hogy a napokban az erős esőzés miatt szünetelt a munkavégzés, de a jó időnek köszönhetően újra dolgozni kezdtek a gépek.

 

Már november elején aszfaltoznak

 

Ha elkészül a terület csapadékvíz-elvezetése, valamint a szükséges földmunkák, egy 43 férőhelyes, aszfaltozott parkoló épül meg az Univerzum mögött. A Körte utcai társasház mellett is aszfaltozott út épül, akárcsak a Keskeny utcán, és emellett a Keskeny köz is új burkolatot kap. A beruházás során járda épül a gyalogosoknak, és a Keskeny utca végén megnövekszik a térkővel borított terület. A kivitelező azt mondja, november elején már aszfaltozni szeretnének, jóllehet, a határidők szerint a következő hónap végére kell befejezniük a munkát.

További képekért kattintson a fotóra!

– A leadott ütemterv szerint november 20-a körül szeretnénk befejezni a munkálatokat. Természetesen ez attól is függ, hogy az időjárás lehetővé teszi-e. Csapadékos időjárásban sajnos nem tudunk dolgozni – tette hozzá Raska István, projektvezető.

 

Régi adósság

 

Nyíregyháza polgármestere a bejáráson hangsúlyozta, ezt a területet 20 évvel ezelőtt rendezni kellett volna, amikor az üzletház megépült, így egy régi tartozást sikerült törleszteni a városlakóknak. A polgármester azt is elmondta, hogy a beruházást önerőből valósítja meg az önkormányzat.

– Az önkormányzat saját beruházása, 43 millió forintot költünk rá, és az utolsó helyszín itt, a belvárosban, ami még ilyen földutas, kátyús, sáros, köves. Nyíregyházához már nem méltó állapotú parkolóhely volt, ami ugyanakkor nagy forgalmú is, mert jó helyen van. Ezért tartottuk fontosnak, hogy idén saját költségvetésből, hitel felvétele nélkül megépítsük – mondta el dr. Kovács Ferenc.

Idén 754 millió forintot költ az önkormányzat út- és járdafelújításra, valamint nagyobb aszfaltfelületek kátyúzására. Összesen 19 utcában építenek utat, vagy cserélik a meglévő aszfaltszőnyeget. A forrásokból több mint 7 kilométer úthálózat újul meg.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)