Téli szemétszállítási rend

 December 1- jétől változik a biohulladék tartó edények szállítási rendje. A téli időszakban a családi házas övezetekből havonta egy alkalommal viszik el a növényi eredetű hulladékot a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft. autói. Az évek óta alkalmazott szállítási rend azért alakult ki, mert az évnek ebben a szakaszában kevesebb szerves, lebomló szemét gyűlik össze a háztartásokban.
December 1-jétől, hétfőtől nem hetente, hanem havonta egy alkalommal szállítja el a háztartásokban összegyűlt növényi eredetű hulladékot a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft. A járatok csökkentésének oka, hogy télen sokkal kevesebb növényi eredetű bomló szerves anyag jön össze a háztartásokban, így elegendő a havi egyszeri szállítás. A családi házas övezetben élő lakosok a THG által összeállított szállítási naptárból tájékozódhatnak a gyűjtés idejéről. November utolsó hetében azonban plusz szolgáltatással áll a lakosság rendelkezésére a szemétszállító társaság.
Petró Árpád, a Térségi-Hulladék Gazdálkodási Kft. ügyvezetője a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta, novemberben még jelentős a lomb mennyisége, ezért ilyenkor eltérnek a megszokott rendtől és engedélyezik azt, hogy az autók elszállítsák a házaknál keletkezett plusz mennyiségű biohulladékot. Ezt a lakosságnak zsákban kell kitenni a kuka mellé.
Hulladékszállítási naptárat minden év decemberében kapnak a Nyíregyházán élők, ezt a társaság munkatársai vagy személyesen adják át nekik, vagy pedig a postaládákba helyezik el. A szemétszállítás aktuális rendjéről bárki tájékozódhat a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. honlapján, vagy a legnépszerűbb közösségi portálon.

Mikita