Télen sem fognak unatkozni a Hotel Pangea vendégei – A Mikulás is ellátogat a szállodába!

A Kormány a Modern Városok Program keretében 2015. november 10. napján együttműködési megállapodást kötött Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a megállapodásban foglaltak eredményes végrehajtásáért a Kormány kormányhatározatot alkotott. A Magyarország Kormánya és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló 1955/2015. (XII. 17.) Korm. határozat többek között a Nyíregyházi Állatpark fejlesztésének kormányzati támogatással történő megvalósításáról is szól. A teljes Állatpark fejlesztési program költsége 6,7 milliárd forint, amelynek egyik része Magyarország Kormányának támogatásával a Modern Városok Program keretében megvalósuló Pangea Ökocentrum és Szálloda építési projekt.

A beruházás kapcsán 2017 nyarán került sor a munkaterület átadására, ősszel került sor az alapkőletételre, idén szeptemberben pedig megnyitotta kapuit a a 38 szobás, 80 főt kiszolgáló komplexum. A magas komfortfokozatú szálláshelyek mellett egy 100 fős konferenciaterem is megvalósításra került, amely üzleti és edukációs szerepével tovább élénkíti Sóstógyógyfürdő és Nyíregyháza aktív turizmusát.

A Pangea Ökocentrum és Szálloda már idén is számos érdekességgel várja a Nyíregyházára látogató turistákat. Decemberben a szállóvendégekhez érkezik a Mikulás a szánhúzó rénszarvasokkal és Különös Szilveszter elnevezéssel szilveszteri hosszúhétvége is várja a vendégeket.

A kivitelezés kezdete: 2017 nyara

A kivitelezés tervezett befejezése: 2018 szeptember

A támogatás összege: cca. 1,682 milliárd Ft

A támogatás mértéke: 100 %