Tele a pohár... na meg a kukák

OLVASÓI LEVÉL

 

Kedves Napló!

Olyan jó látni a zöldfelületeket, gyönyörködni a fejlesztésekben, de mérhetetlenül felháborít, hogy folyton szeméthegyekkel kell szembesülnöm. Ürítik egyáltalán a szemetesszelencéket a városban? A konzervgyári buszmegállónál sokszor tarthatatlan állapotok uralkodnak, de igaz ez a KGST piac környékére is, ahol legalább annyi szemét van már a kukák mellett, mint amennyi azokban. Nem lehetne ezeket gyakrabban üríteni? Ha fúj a szél, gyorsan szétfújja és kisebb szeméthegyek alakulnak ki az egyébként tiszta utcákon.

Egy olvasójuk

 

KÖZEL 2000 SZELENCE

 

Az olvasó levelét továbbítottuk a NYÍRVV Nonprofit Kft. felé. Szabó Edinától, a társaság marketingreferensétõl megtudtuk, a NYÍRVV Nonprofit Kft. a városban található közel 2000 hulladékosszelencét takarítja, melybõl 270 a buszmegállókban található. A terület terheltségétõl függõen ütemezetten végzik a feladatot, a belvárosban hetente hatszor, a kevésbé forgalmas helyeken azonban ritkábban ürítik a szelencéket.

 

NAPI RENDSZERESSÉGGEL

 

„A Tisztelt Olvasó által említett mindkét területet napi rendszerességgel takarítjuk. A Mezõ utcai buszmegállót hetente hat alkalommal, ennek ellenére elõfordulhat, hogy megtelik a szelence. A bejelentés kapcsán munkatársaink ellenõrizték és rendben találták a buszmegállót. A Tokaji úti Vásártér a jelentõs piaci forgalom miatt szennyezõdik el, azonban minden délután takarítanak munkatársaink, amikor természetesen a szelencét is kiürítik.”

Bruszel Dóra