Tehetségnapot rendeztek a Sóstói Múzeumfaluban

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, valamint tagintézményei 2013 óta akkreditált tehetségpontként is működnek. Ez azt jelenti, hogy különösen odafigyelnek az intézmények tehetséges tanulóira. Ennek kapcsán negyedik alkalommal rendezték meg a Tehetségnapot, amelynek keretében a diákok számot adhattak tudásukról.

 

Sok a tehetség

 

– Örömmel mondhatom, hogy nagyon sok tehetséges gyermek van az intézményünkben. Számos területen, kulturális, tudományos, sport, művészeti téren bontakoztatják ki tehetségüket, amely nagyon nagy öröm számunkra. Így mindenhol ott tudunk lenni és képviselni az iskolánkat, a városunkat, a megyénket, de akár az országunkat is – emelte ki Kantár Attila, az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium vezetője.

 

Önkormányzati támogatás

 

A skanzenben tartott rendezvényen jelen volt Jászai Menyhért alpolgármester is, aki hangsúlyozta, az önkormányzat különös gondot fordít a tehetségek támogatására.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon sok programunk van, igyekszünk sokszínűen támogatni a tehetségek kibontakozását, fejlődését. Támogatjuk az úszásoktatást, a sportrendezvényeket, az iskoláknak a csereprogramjait, speciális akcióit, versenyeit, a kulturális rendezvényeket, természetesen mindig célhoz kötötten – mondta.

 

Sokoldalúság

 

A Tehetségnapon fellépő diákok több kategóriában mutathatták meg sokoldalúságukat. A színpadon vers, próza, tánc, ének, jazzbalett, aerobik és hangszeres produkciók váltották egymást. Az eseményt évről évre nagy érdeklődés kíséri, idén is több száz tanuló mutatkozott be.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)