Tehetség Díj

 

A 4 for Dance táncával vette kezdetét a Megyei Tehetség Díj gála. Az idén hetedik alkalommal megrendezett eseményen azokat a megyebeli fiatalokat díjazták, akik több területen is kimagasló eredményeket értek el megyei, országos és nemzetközi tanulmányi, szakmai vagy művészeti versenyeken az elmúlt két esztendőben. A Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett pályázaton mindezek mellett azokat a pedagógusokat is díjazták, akik a tehetséggondozás területén, vagy a felkészítésben végeztek kiemelkedő munkát.

 

Szükséges a megmérettetés

 

– Az Oktatási Hivatal évente több versenyt is szervez, ahol a fiatalok megmérettethetik magukat. Az ezeken való részvétel nagyon fontos, ugyanis itt történik meg a gyermekek mérése, illetve a felkészítők is le tudják szűrni a szükséges tapasztalatokat – fogalmazott Bajnay Kornél, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság tagja.

 

„Kiváló Versenyző – Tehetség Díj”

 

Az intézményeknek pályázatot kellett benyújtaniuk a „Kiváló Versenyző – Tehetség Díjra”, valamint a „Kiváló Felkészítő – Tehetséggondozó Tanár Díjra”. A kiírásra összesen 52 pályázat érkezett, 24 felkészítő tanár, 28 pedig tanuló kategóriában.

További képekért kattintson a fotóra!

Az általános iskolások közül Havasi Panna Flóra vehette át a „Kiváló Versenyző Tehetség Díjat”, középiskolai kategóriában pedig a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanulója, Dienes Dávid kapta az elismerést.


„Kiváló Felkészítő – Tehetséggondozó Tanár Díj”

 

Az ünnepélyes eseményen felkészítő tanár kategóriában Pokol Miklós, Némethné Horváth Gabriella és Vécsei Attila pedagógusok tehetséggondozói munkáját ismerték el.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)