Tehergépjármű-szerelvénynek és szalagkorlátnak ütközött az M3-as autópályán

Alkoholtól befolyásolt állapotban, és eltiltás hatálya alatt vezetett a budapesti férfi.

Az M3-as autópályán a főváros irányába közlekedett személygépkocsijával egy budapesti férfi 2020. december 1-jén. A járművezető a gyorsforgalmi út 239. kilométerszelvényében egy vele azonos irányba közlekedő tehergépjármű-szerelvény előzésébe kezdett. A manőver közben a férfi elvesztette uralmát járműve felett, és emiatt először a járműszerelvény bal oldalának, ezután a belső szalagkorlátnak ütközött.

Az ütközésektől az autó többször megpördült, a tehergépjármű elé sodródott, amely megállásig tolta maga előtt. A rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely a személygépkocsi vezetőjénél pozitív értéket jelzett. A rendőrök az intézkedés alatt azt is megállapították, hogy a férfit a bíróság jogerős határozatával a járművezetéstől eltiltotta.

A személygépkocsi vezetőjét a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba vitték, ellátása után a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. A járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt külön büntetőeljárás indult vele szemben.

Kérjük, hogy a közúti balesetek elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu