Távozik a vezetőedző - Bozsik Józseffel szerződést bontott a Szpari

 Közös megegyezéssel szerződést bontott a Nyíregyháza Spartacus FC Bozsik József vezetőedzővel. A tréner az előző szezon végén vette át a csapatot, kedden pedig a klub vezetésével megállapodtak abban, hogy felbontják a kontraktust. Szerdán a Békéscsaba és vasárnap a Budafok elleni bajnokin Lengyel Roland asszisztensedző irányítja a Szparit. 

Komoly hagyománya van a Nyíregyháza-Békéscsaba találkozóknak. Szerdán este immár 31. alkalommal találkozik a két együttes, tíz meccset az élvonalban, húszat a másodosztályban vívtak a felek, és a Szpari mérlege kedvezőbb, 13 győzelem, 9 döntetlen, 8 vereség nyíregyházi szempontból az eddigi állás.

 

Az idei bajnokságban a Békéscsaba van jobb formában, és vezeti a tabellát, tíz meccséből hetet nyert az Előre és csak egyet veszített el, kétszer pedig döntetlen lett a végeredmény. Legutóbbi négy meccsükön győztek, még augusztusban a Vasas tudott pontot szerezni ellenük. A Békéscsaba keretében nem volt nagy változás nyáron, így Boér Gábor vezetőedzőnek nem kellett új csapatot építenie. Gyurján Bence éppen a csabaiaktól érkezett a Spartacushoz.

Érkezők: Hursán György (1860 München – Németország, kölcsön után végleg), Lustyik Levente (MTK Budapest – kölcsönbe), Mezei Szabolcs (MTK – kölcsönbe), Szatmári István (MTK Budapest – kölcsönbe)

Távozók: Birtalan Botond (Vasas), Dlusztus András (Vác FC – kölcsönből vissza), Eszlátyi István (Mosonmagyaróvár – kölcsön után végleg), Fehér Zsolt (Siófok, kölcsön után végleg), Gyurján Bence (Nyíregyháza), Kiss László (Debreceni EAC), Kálmán Szilárd (PMFC), Máthé Gábor (Unione FC), Nagy István (Dorog)

A Szparinál Gulyás Máté eltiltás miatt nem játszhat szerdán, míg Tóth Ádám és Nagy Tamás sérült. A találkozó 19 órakor kezdődik.

Dankó László