Távhőfelújítások Nyíregyházán

A beruházási tervnek megfelelően közel 120 millió forintot fordít vezetékcserékre és hőközpont-felújításokra a Nyírtávhő Kft. A munkák jelentős részét már elvégezték, látványos volt az Északi körúti távhővezeték-csere, de kisebb bekötő vezetékeket is cseréltek a város több pontján. A hőközpont-felújítások kapcsán kiemelkedő volt, hogy a Május 1. téren öt épületbe új hőközpontot építettek. A cég szakemberei a más jellegű karbantartási munkákat is elvégzik a fűtési szezon kezdetére.

 

PÁLYÁZAT ÉS ÚJABB FELÚJÍTÁSOK

 

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, idén még a sétálóutcában lesz egy vezetékcsere, de ezt a munkát csak a VIDOR Fesztivál után kezdik el, és egy hetet vesz majd igénybe. Emellett, amennyiben sikerül egy pályázati forrást igénybe venni, még a fűtési idény előtt újabb tíz helyen lesz vezetékfelújítás.

 

ELSZÁMOLÁS MÁR FŰTÉSI IDÉNYRE

 

A távhős lakásokban szeptember közepéig átprogramozzák a költségosztókat a Nyírtávhő Kft. szakemberei. Erre azért van szükség, mert egy adójogszabály-változás miatt a szolgáltató az éves elszámolásról áttér a fűtési idény szerinti elszámolásra. Ezért most a cég az első félévet is elszámolta a fogyasztókkal. A szolgáltató cég Nyíregyházán diákok segítségével elkezdett egy fogyasztói elégedettségmérést, ehhez kérik a lakók közreműködését.

Szoboszlai Tibor