Távhő-rekonstrukciók Nyíregyházán

A Nyírtávhő Kft. idén 300 millió forintot fordít beruházásokra és felújításokra. A Bethlen Gábor utca, Benczúr tér és Bessenyei tér térségében 800 méternyi távhővezetéket a közelmúltban már kicseréltek. A rekonstrukció keretében öt új intézményt is rákötöttek a távhőhálózatra, amelyek eddig gázzal oldották meg a fűtést. Az érintett területen már az utómunkák zajlanak, visszaállítják a parkok és a sétányok korábbi állapotát. Most a Mező, a Bethlen Gábor és a Vasgyár utcák csomópontjában folytatják a rekonstrukciót, amelyet hasonlóképpen csak a fűtési idényen kívül lehet elvégezni.

 

KÉSŐBB ÁTÉPÍTIK A KÖZLEKEDÉSI CSOMÓPONTOT IS

 

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, itt egy 60 méteres vezetéket cserélnek ki, amely a nulladik üteme a közlekedési csomópont későbbi átépítésének.

További képekért kattintson a fotóra!

Ezen a héten a gépészeti munkákat végzik el, a következőn pedig betonoznak és aszfaltoznak, majd augusztus 5-ére tervezik, hogy visszaadják a közlekedőknek a csomópontot.

 

HIBAJAVÍTÁS A JÓSAVÁROSBAN

 

Ezt követően a Nyírtávhő szakemberei a Jósavárosban folytatják a rekonstrukciós munkákat. Egy visszatérő problémát orvosolnak, hiszen az Eperjes utcán egy szekundervezeték az elmúlt évben háromszor is meghibásodott. Ezt cserélik egy előszigetelt vezetékre a távhőszolgáltatás biztonsága érdekében.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)