Távhő-rekonstrukció Nyíregyházán

A Nyírtávhő Kft. idén 300 millió forintot fordít beruházásokra és felújításokra. A Bethlen Gábor utca, Benczúr tér és Bessenyei tér térségében 800 méternyi távhővezetéket a közelmúltban már kicseréltek. A rekonstrukció keretében öt új intézményt is rákötöttek a távhőhálózatra, amelyek eddig gázzal oldották meg a fűtést. Az érintett területen visszaállították a parkok és a sétányok korábbi állapotát.

További képekért kattintson a fotóra!

Július közepétől a Mező, a Bethlen Gábor és a Vasgyár utcák csomópontjában folytatták a rekonstrukciót, egy 60 méteres vezetéket cseréltek ki, amely a nulladik üteme a közlekedési csomópont későbbi átépítésének. Ezen a héten pedig megkezdték a hibaelhárítást a Jósavárosban, az Ungvár sétány 29. és Eperjes utca 10. szám között.

 

RÉGI HIBÁT ORVOSOLNAK

 

Ez nem tervezett munka volt, egy visszatérő problémát orvosolnak, hiszen a szekunder vezeték az elmúlt évben háromszor is meghibásodott. Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, erről a vezetékről körülbelül 150 lakást fűtenek, tehát az üzembiztos szolgáltatást oldják meg a rekonstrukcióval. 300 méteren fektetnek le új csöveket, hiszen a szakasz közel 50 éves volt, megérett a cserére. A tervek szerint az új csővezeték lefektetésével a jövő héten végeznek, a teljes helyreállítási munkákat pedig augusztus 20-ára szeretnék befejezni.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)