Távhő-elszámolás

A naptári éves elszámolásról a fűtési szezon szerinti elszámolásra állt át a Nyírtávhő Kft., ezért az idei év lesz az első, amikor a 2015 júliusa és a 2016 júniusa közötti fogyasztásról kapnak számlát a lakóközösségek. A fűtési szezonokhoz alkalmazkodó új fordulónap minden év május 15-e lett, ezért a költségmegosztó készülékeket átprogramozták, de 2015 januárjától idén május közepéig folyamatosan mértek. Ezért a már korábban elszámolt tavalyi záróérték és az idén májusi záróadat különbségét számolják el felhasználásként. A költségosztók leolvasása már megtörtént.

 

MEGKÜLDIK A LAKÓKÖZÖSSÉGEKNEK

 

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az elszámoló számlákat a közös képviselőknek a közeljövőben kiküldik. Ezek jóváhagyására a lakóközösségeknek nyolc nap áll rendelkezésükre. Amennyiben elfogadják, július és augusztus hónapban megtörténik a végleges elszámolás.

 

VAN, AKI VISSZAKAP, VAN, AKI FIZET

 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az elszámolásokból eredő megtakarításokat folyószámlán vagy postán utalják vissza, de a hátralékkal rendelkezők esetében ezzel az összeggel a tartozásukat csökkentik. Az elszámolások alapján a tartozóknak az egyösszegű térítés mellett lehetőségük van részletfizetésre is. Augusztusban készülnek el a költségmegosztókkal nem rendelkező fogyasztói közösségek fűtéselszámolásai is.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)