Távhő – A szolgáltatást már a társasházak 85 százalékában igényelték
Fotó: Illusztráció

A fűtési időszak hivatalosan szeptember 15-étől elkezdődött, Nyíregyházán azonban csak szeptember 23-án kérték először a fűtés bekapcsolását. A mintegy 16 ezer lakossági fogyasztót és ezer közületet, üzletet és intézményi fogyasztót kiszolgáló Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft. felkészült a 100 százalékos fűtési igény kiszolgálására is.

Hivatalosan 2020. szeptember 15-én elkezdődött a fűtési időszak. Ettől az időponttól a lakóközösségek közös képviselőiken keresztül, írásban igényelhetik a fűtési szolgáltatás bekapcsolását. Nyíregyházán két hete kapcsolták be először a fűtést, akkor még csak két társasházat és hat közületet kezdett el fűteni a társaság, mondta el Joó László ügyvezető igazgató.

„Mára már ez a szám lényegesen nagyobb, hiszen a közel 16 ezer lakossági fogyasztóból már 13 ezer igénybe veszi a szolgáltatást, illetve a közel ezer közületből pedig 180 helyen már fűtünk. A napi átlaghőmérsékletek nem tennék indokolttá, hiszen 17-18 fok az átlaghőmérséklet, de a hűvös hajnalok miatt igénylik azt, hogy melegebb legyen a lakóépületben. Ennek köszönhető az, hogy már ennyi helyen, gyakorlatilag a fogyasztók 85 százalékánál élnek a szolgáltatással.”

A Nyírtávhőhöz folyamatosan érkeznek az igénylések a fűtés bekapcsolásáról, amelyeknek még aznap eleget is tesz a társaság. A 100 százalékos fűtési arány a 13-14 fokos átlaghőmérséklet alatt jellemző, erre az előrejelzések szerint még novemberig várni kell – tette hozzá Joó László.