Tavaszi zsibongó – Nagy volt az érdeklődés a sóstóhegyi ökovásáron

Tavaszi zsibongó és ökovásárt szervezett a Sóstóhegyi Gyerekvilág Alapítvány, a Szabó Lőrinc Ökoiskola Fejlesztését Támogató Egyesület, a Sóstóhegyi Közművelődési Színtér és az Igrice Egyesület. A rendezvény célja a helyi értékek bemutatása az öko-szemléletmód jegyében, ezért olyan kiállítók mutatkoznak be, akik helyben termelnek, alkotnak, vagy kötődnek Sóstóhegyhez.

Ökopiac és -kiállítás, helyi termelők és alkotók vására, a fafaragástól a befőttekig, a karkötőktől a festményekig mindenki talált magának valamit. Hatalmas volt az érdeklődés a Szabó Lőrinc általános iskolában, rengetegen megfordultak a vásáron, megkóstolták a helyi termékeket, a színpadon pedig 12 fellépő gondoskodott a jó hangulatról, volt népzene és tánc is.

Folyamatos a fejlődés

Sóstóhegyen számtalan fejlesztés történt az elmúlt időszakban, a városrész önkormányzati képviselője beszédében úgy fogalmazott, ez köszönhető a közösségnek és a kormányzati támogatásoknak egyaránt.

A városban sok helyen azt kérdezik tőlem, hogy mi történik Sóstóhegyen? Mindenki aziránt érdeklődik, hogy Sóstóhegyen hogy történt ennyi fejlesztés, fejlődés, hogy tudott újraindulni a felső tagozat és ökoiskola lettünk egy állatsimogatóval? Ezek maguktól nem sikerülnek, ez egy összefogás eredménye, a szülők támogatása, a pedagógusok hozzáállása, a civil szervezetek együttműködése, egy jó közművelődési színtér vezetőjének az összefogása és legfőképpen köszönjük Szabó Tünde országgyűlési képviselőnek és sportért felelős államtitkárnak, hogy felismerte, ezért a közösségért érdemes tenni és támogat minket” – emelte ki beszédében Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő.

Díjkiosztó

A gyerekeket az állatsimogató, népi játékok, kézműves foglalkozások, íjászat és zenekuckó is várta. Délben dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a város országgyűlési képviselője kihirdette az öko-rajzpályázat nyerteseit is.

Mindig nagy örömmel érkezem a Szabó Lőrinc általános iskolába, hiszen ez egy példaértékű, egyedi iskola, amelyet folyamatosan fejleszthetünk, de csak azért, mert ilyen pedagógusok, igazgató úr és szülők vannak itt, akik megfogalmazzák az igényeket és mi ezek alapján tudunk segíteni. Nagyon tehetséges gyerekek vannak itt, tudjuk jól, hogy a művészetek, a kultúra, a hagyományok mind-mind megjelennek az iskolai nevelés során, ahogy megjelenik ma itt, az ökovásáron is” – mondta köszöntőjében dr. Szabó Tünde.

Hagyományteremtés

A délutánt táncházzal zárták Sóstóhegyen, amit a Szabolcs Néptáncegyüttes vezetett. A fesztivált hagyományteremtő szándékkal szervezte a Sóstóhegyi Gyerekvilág Alapítvány, a Szabó Lőrinc Ökoiskola Fejlesztését Támogató Egyesület, a Sóstóhegyi Közművelődési Színtér és az Igrice Egyesület.

Kapcsolódó galéria

Tavaszi Zsibongó és Öko-vásár Sóstóhegyen 2022