Tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági napot tartottak Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági családi napot 2018. április 7-én a Nyír Plaza bevásárlóközpontban és parkolójában Nyíregyházán. Az immár hagyományosnak számító rendezvény célja, hogy az autósok és a kerékpárosok közvetlenül szakértőktől kapjanak segítséget a járművek tavaszi felkészítéséhez.


A rendezvényen a rendőrök nyári ablakmosó folyadékkal töltötték fel a gépkocsikat és ellenőrizték a világítóberendezéseiket. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóműveket vizsgálták meg díjmentesen. Az átvizsgálásra várakozókra és családtagjaikra is gondoltak a szervezők. A gyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, a felnőttek KRESZ-teszten mérhették meg tudásukat. Az átállást segítő akcióban idén 31 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével. Voltak olyan gépkocsik, amelyek korlátozottan, de 7 olyan is, amelyek egyáltalán nem feleltek meg a közúti közlekedés műszaki követelményeinek.


A kerékpárosok körében idén is népszerű volt a BikeSafe ingyenes kerékpár-regisztrációs program. A hiányosan felszerelt kerékpárokat a rendőrök ellátták a kötelező, elsősorban a láthatóságot biztosító tartozékokkal.


Forrás: police.hu