Tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán

Tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán
Idén is népszerű volt a járművek ingyenes műszaki átvizsgálása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett tavaszi átállást segítő közlekedésbiztonsági családi napot a Nyír Pláza bevásárlóközpontban és parkolójában 2019. március 23-án.

Az immár hagyományosnak számító rendezvény célja, hogy az autósok és a kerékpárosok közvetlenül szakértőktől kapjanak segítséget a járművek tavaszi felkészítéséhez.

A rendezvényen a rendőrök nyári ablakmosó folyadékkal töltötték fel a gépkocsikat és ellenőrizték a világítóberendezéseiket. A Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóműveket vizsgálták meg díjmentesen. Az átvizsgálásra várakozókra és családtagjaikra is gondoltak a szervezők. A gyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, a felnőttek pedig KRESZ-teszten mérhették fel tudásukat.

Az átállást segítő akcióban idén 32 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével. Voltak olyan gépkocsik, amelyek korlátozottan, de négy olyan is, amely nem felelt meg a közúti közlekedés műszaki követelményeinek. A nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépkocsik tulajdonosainak felhívták a figyelmét a hibákra. A kerékpárosok körében idén is népszerű volt a BikeSafe ingyenes kerékpár-regisztrációs program. A hiányosan felszerelt kerékpárokat a rendőrök ellátták a kötelező, elsősorban a láthatóságot biztosító tartozékokkal.

 

Forrás: police.hu

Kapcsolódó galéria

Ingyenes tavaszi gépjármű átvizsgálási akció a Nyír-Pláza parkolóban