Tartalmas vakáció Nyíregyházán

A Kis Vakond Tanodában ezen a héten több mint 80 általános iskolás tölti vakációjának egy részét. Idén 8 turnusra jelentkezhettek a gyerekek, akik napközis tábori rendszerben vehetnek részt a foglalkozásokon. Sziky Károlyné programkoordinátor azt mondta, hosszú múltra tekint vissza a Kis Vakond Tanodába szervezett tábor. A nevelõk magas szakmai színvonalon végzik a munkájukat, a gyerekeknek pedig gazdag, sokrétû programot biztosítanak. Vasváry Zoltán táborvezetõ kifejtette, itt elsõsorban a mozgásos játékokra építenek, a sor- és váltóversenyekre, kidobós játékokra, de mellette csocsóznak és énekelnek is a táborozók.

A múzeumfaluban habpartival lepték meg a gyerekeket

MINDEN GYEREK KAPOTT ESÉLYT!

Fogyatékkal élõ és ép gyerekek táboroztak a héten a múzeumfaluban az Esélyt az Ifjúságnak Alapítvány szervezésének köszönhetõen. A résztvevõk megtanultak varázsolni, énekeltek, a tûzoltók pedig rögtönzött habpartival lepték meg õket. Az egyhetes tábor során nemcsak a skanzent ismerhették meg a gyerekek, számos más, izgalmas helyre is elvitték õket. Voltak az állatparkban, és egy lovastanyán is látogatást tettek.

FÓKUSZBAN AZ ÉRTÉKEK

Azt szeretnénk megmutatni, hogy mindenki úgy értékes és úgy különleges, ahogy van. Éppen ezért van egy nap, amikor értelmi sérült gyerekekkel vannak együtt az ép gyerekek. Fontos, hogy ebbõl is láthassák azt, mindenki a maga valóságában hasznos és értékes – mondta el dr. Jakab-Szászi Andrea, az Adj Esélyt az Ifjúságnak! Napközis Tábor vezetõje. 

1 MILLIÓVAL TÖBB JUT IDÉN A TÁBOROKRA

Nyíregyháza önkormányzata ebben az évben 20,4 millió forinttal támogatja a táborokat, ez 1 millióval több mint tavaly. 8 héten keresztül reggel 8-tól délután 4-ig biztosítanak hét helyszínen szabadidõs elfoglaltságot 1600 gyermeknek és 277 fõnek, akik önköltséges formában, 15 ezer forint térítési díj mellett táboroznak. Programok várják a gyerekeket a múzeumfaluban, az Arany János iskola Úszótáborában, a Szõlõskerti Angol Nyelvi Táborban, a Sóstóhegyi Angol-Német Nyelvi táborban, a Göllesz táborban, a Kis Vakond Táborban és Nyírszõlõsön a Focitáborban.

(Szerzõk: Mikita Eszter, Z. Pintye Zsolt)

 

(Fenti kép: Töretlen a Kis Vakond tábor népszerűsége)