Társat kapott a Nyíregyházi Állatpark kis fehér oroszlánja

Békésen szundikál a két kis oroszlán a Nyíregyházi Állatpark Viktória házában. A közelmúltban lettek lakótársak, ugyanis a jelenleg 11 hetes fehér kölyök eddig egyedül élt beltéri kifutójában. Őt három hetes korától ember gondozza, ugyanis édesanyja nem tudta táplálni.

További képekért kattintson a fotóra!

A ritka állatra nagyon odafigyelnek az Európa-szerte híres parkban, hiszen ebben a színváltozatban az egész világon körülbelül 500 egyed él.

 

A két kislány mellé jön egy fiú is?

 

Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője elmondta, nagyon fontosnak tartják azt, hogy a kicsi igazi oroszlánként élje mindennapjait. És ki más tudná megtanítani az oroszlán létre, mint egy másik oroszlán. Az osztályvezető hozzátette, nagy szerencséjük volt, hiszen a gyöngyösi Állatkertben két héttel idősebb kölykök voltak, és innen hoztak el egy társat. Révészné Petró Zsuzsa elárulta, a távlati céljuk az, hogy a két kislány mellé majd egy vőlegény érkezzen.

A két oroszlán jól kijön egymással, belakták a kifutót és sokat játszanak együtt. Idejük nagy részét azonban még alvással és pihenéssel töltik. A látogatók megtekinthetik őket a Viktória házban, itt egy üvegablakon keresztül látható a két barát.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)